Αν ψάχνετε για μια συνταγή που είναι τόσο γρήγορη όσο και πεντανόστιμη, τότε αυτό το κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και παρμεζάνα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα γίνεται και πόσο υπέροχη γεύση έχει. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Kοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και παρμεζάνα

Πιάτο με σερβιρισμένο κοτόπουλο λεμονάτο και φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Ανακαλύψτε το μυστικό για ένα απίθανο κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και παρμεζάνα! Μια συνταγή που θα σας εκπλήξει με την ευκολία και τη γεύση της.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι (μπούκοβο)
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με το γούστο σας)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ξεπλένω και στεγνώνω καλά τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ενώνω το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ρίχνω τα 3/4 της μαρινάδας πάνω στα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατεύω με το χέρι για να καλυφθούν καλά.
  5. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  6. Τοποθετώ το κοτόπουλο σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
  7. Προσθέτω την υπόλοιπη μαρινάδα από πάνω και ψήνω στην πάνω σχάρα του φούρνου για 20-30 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen

Notes

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο Λεμονάτο με Σκόρδο και Παρμεζάνα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και παρμεζάνα ακόμα πιο γευστικό. Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού στη μαρινάδα. Αν δεν σας αρέσουν οι νιφάδες τσίλι, μπορείτε να τις παραλείψετε ή να μειώσετε την ποσότητα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περισσότερη ώρα, ακόμα και για όλο το βράδυ στο ψυγείο. Σερβίρετε το κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι, πατάτες φούρνου ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή