Τα μακαρόνια, στις διάφορες παραλλαγές τους, αποτελούν ένα αγαπημένο και συχνό πιάτο για τις περισσότερες οικογένειες κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, όσο συχνά κι αν μαγειρεύουμε μακαρόνια, τόσο συχνά κάνουμε ένα πολύ κοινό λάθος με το βρασμένο νερό τους. Αν μαγειρεύετε συχνά ζυμαρικά, ίσως είναι καιρός να υιοθετήσετε μια διαφορετική προσέγγιση.

Γιατί το Νερό των Μακαρονιών είναι Επικίνδυνο για την Αποχέτευση

Το συνηθισμένο λάθος είναι ότι ρίχνουμε το καυτό νερό από τα μακαρόνια απευθείας στο νεροχύτη. Αυτό το νερό δεν είναι πλέον απλό νερό. Έχει μετατραπεί σε ένα κολλώδες υγρό, πλούσιο σε άμυλο, το οποίο καθιζάνει πολύ γρήγορα στα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων της αποχέτευσης.

Ενώ καθιζάνει γρήγορα, διαλύεται εξαιρετικά αργά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά ο κίνδυνος φραξίματος της αποχέτευσης, δημιουργώντας δυσάρεστα και συχνά δαπανηρά προβλήματα.

Η Σωστή Τακτική και Εναλλακτικές Χρήσεις

Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να αφήνετε το νερό από τα μακαρόνια να κρυώσει πριν το απορρίψετε. Μια έξυπνη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική είναι να το ρίξετε, για παράδειγμα, σε μια γλάστρα σας ή στο χώμα της αυλής σας, αν διαθέτετε. Το άμυλο που περιέχει μπορεί να θρέψει τα φυτά. Ενώ μπορεί η περιστασιακή απόρριψη αυτού του νερού να μην είναι μεγάλο πρόβλημα, αν ρίχνετε συχνά τέτοιου είδους υγρά στην αποχέτευση, το σίγουρο είναι ότι δεν της κάνετε καθόλου καλό.

ΠΗΓΗ: www.baby.gr