Η Τυρόπιτα με Γιαούρτι χωρίς Φύλλο είναι ένα πιάτο που θα λατρέψετε για την ευκολία, την ταχύτητα στην προετοιμασία και την απίστευτα αφράτη της υφή. Είναι η ιδανική λύση όταν θέλετε να φτιάξετε κάτι αλμυρό και εντυπωσιακό χωρίς την ταλαιπωρία του φύλλου. Η γεύση της είναι ξεχωριστή, χάρη στον δυόσμο και το γιαούρτι που της δίνουν μια δροσερή και κρεμώδη αίσθηση. Αυτή η λαχταριστή Τυρόπιτα με Γιαούρτι χωρίς Φύλλο θα γίνει το αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό σας.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη λαχταριστή τυρόπιτα (Για ταψί κουζίνας 35×40 εκ. περίπου):

  • 300 γρ. Φέτα (χοντροτριμμένη)
  • 600 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες λιπαρά)
  • 3 Αυγά (μεσαία)
  • 300 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 160 γρ. Αραβοσιτέλαιο (καλαμποκέλαιο)
  • Ψιλοκομμένο Δυόσμο (περίπου 1 κσ φρέσκο)
  • Αλάτι και Πιπέρι (ελάχιστο αλάτι λόγω φέτας)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προετοιμασία των Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από την χοντρή μεριά του, χοντροτρίβουμε τη φέτα.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε σε αυτό το μπολ το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αραβοσιτέλαιο.

Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά (με προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας).

Ανάμιξη και Ψήσιμο: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο, πηχτό μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο (ή λαδωμένο) ταψί κουζίνας. Φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε την Τυρόπιτα με Γιαούρτι χωρίς Φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να είναι σταθερή στο κέντρο.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 40-45 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 55 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για έξτρα νοστιμιά, πριν βάλετε το μείγμα στο ταψί, μπορείτε να πασπαλίσετε τον πάτο με λίγο σουσάμι.

Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσθέτοντας 2 κγ μπέικιν πάουντερ. Η Τυρόπιτα με Γιαούρτι χωρίς Φύλλο είναι πολύ ευέλικτη.

Για ακόμα πιο κρεμώδη υφή, αντικαταστήστε μέρος του αραβοσιτέλαιου (π.χ. 50 γρ.) με λιωμένο βούτυρο.


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Ζυμαρένια Τυρόπιτα με Σπιτικό Φύλλο

Γρήγορη Τυρόπιτα με Κουρού

Αφράτη Κρεμμυδόπιτα χωρίς Φύλλο


Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη