Τα λαζάνια με κοτόπουλο και σάλτσα Μπεσαμέλ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που μου ζητάνε όλοι. Είναι ένας συνδυασμός που σίγουρα θα λατρέψετε, αφού η πλούσια γεύση του κοτόπουλου δένει μοναδικά με την κρεμώδη μπεσαμέλ. Εγώ σήμερα θα σας δείξω τον δικό μου τρόπο για να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό πιάτο που θα κάνει τη διαφορά σε κάθε τραπέζι. Με λίγη προσοχή στην εκτέλεση, το αποτέλεσμα θα είναι απλά τέλειο!
Υλικά για τα Λαζάνια
- 400 γραμμάρια φιλέτα στήθους κοτόπουλου
- 400 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες ή Passata
- 15 φύλλα λαζάνια ή όσα απαιτηθούν
- 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
- 1 καφέ κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Υλικά για τη Μπεσαμέλ
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 800 ml γάλα μη αποβουτυρωμένο
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Ξεκινάω κόβοντας το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε φέτες και τρίβω τη μοτσαρέλα σε ένα πιάτο στο χοντρό. Σε μέτρια φωτιά, βάζω ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτω το σκόρδο και μετά από λίγο τα μανιτάρια και τα μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνω και το κοτόπουλο και το σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, ρίγανη, αλάτι και μαγειρεύω μέχρι να πήξει η σάλτσα μου.
Για την μπεσαμέλ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το βούτυρο να λιώσει και το ανακατεύω με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτω το αλεύρι και το ανακατεύω μαζί με το βούτυρο. Μόλις γίνει σαν κρέμα, προσθέτω και το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Σε ένα πυρέξ ή σε ό,τι άλλο θέλω, κάνω μία καλή στρώση από κάτω με μπεσαμέλ. Στρώνω μια σειρά με τα λαζάνια για να καλύψω τη βάση και από πάνω ξανά μπεσαμέλ για να τα καλύψω. Στη συνέχεια, ρίχνω 4-5 κουτάλες από τη γέμιση της σάλτσας με το κοτόπουλο και την απλώνω να καλύψω όλη την επιφάνεια. Επαναλαμβάνω το ίδιο: πάλι λαζάνια, μπεσαμέλ και σάλτσα κοτόπουλου. Τελειώνω με την μπεσαμέλ και στη συνέχεια καλύπτω από πάνω με τυρί τριμμένο και λίγη ρίγανη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μετά κατεβάζω στους 170 βαθμούς και ψήνω το φαγητό.
Καλή όρεξη!
Χρήσιμα Tips για τα Λαζάνια
Για να μην κολλήσουν τα φύλλα, μπορείτε να τα βράσετε για 2-3 λεπτά σε νερό με λίγο λάδι πριν τα στρώσετε.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη σάλτσα με το κοτόπουλο, όπως ψιλοκομμένα καρότα ή μανιτάρια, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
Η αυθεντική ιταλική συνταγή για λαζάνια με κοτόπουλο δεν έχει τόσο παχύ στρώμα μπεσαμέλ, οπότε μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με την προτίμησή σας.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά










