Το Κοτόπουλο με Πιπεριές και Μανιτάρια είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά για τις καθημερινές, όταν θέλω κάτι νόστιμο αλλά χωρίς πολύ κόπο. Οι γεύσεις δένουν αρμονικά, δημιουργώντας ένα αρωματικό και χορταστικό πιάτο που αρέσει σε όλους. Είμαι σίγουρη ότι θα το βάλετε κι εσείς στην εβδομαδιαία σας μαγειρική ρουτίνα!
Υλικά
Στήθος κοτόπουλο 300 γρ
Μανιτάρια ανάμεικτα 200 γρ
Κόκκινη Πιπεριά 1
μαϊντανού 1 κλωνάρι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ
Σκελίδα Σκόρδο 1
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε φέτες
Πλένουμε την πιπεριά, αφαιρούμε τον πυρήνα και την κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε λωρίδες.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους, αφού το πλύνουμε και το στεγνώσουμε.
Βάζουμε μια κουταλιά λάδι στο τηγάνι και ροδίζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το κρέας, γυρίζοντάς το συχνά, πρέπει να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη δεύτερη κουταλιά λάδι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά νερό αν τσιγαρίσει πολύ.
Προσθέστε το στήθος κοτόπουλου και αφήστε το να ψηθεί μαζί με τα λαχανικά για άλλα 10 λεπτά.
Τα αλατοπιπερώνουμε όλα και τα αφήνουμε να αρωματίσουν καλά.
Πριν σερβίρουμε σε πιάτα σερβιρίσματος πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο με Πιπεριές και Μανιτάρια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο με Πιπεριές και Μανιτάρια σας απίστευτο! Όταν σοτάρετε το κοτόπουλο, μην γεμίσετε το τηγάνι υπερβολικά, γιατί αντί να ροδίσει, θα βράσει. Ψήστε το σε δόσεις αν χρειάζεται. Για τα μανιτάρια, μην τα πλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό, γιατί απορροφούν πολύ υγρασία. Απλά καθαρίστε τα με ένα υγρό πανί ή χαρτί κουζίνας. Αν θέλετε λίγο πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και μια πρέζα πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο με ρύζι, πουρέ πατάτας ή απλά με μία φρέσκια σαλάτα!
H συνταγή είναι από το kettycucinooggi
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κοτόπουλο όπως στα KFC
Αν αγαπάτε το κοτόπουλο KFC, τότε αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη.
Οι λωρίδες στηθους είναι απίστευτα νόστιμες, μυρωδάτες και ζουμερές
Συστατικά:
Φιλέτο κοτόπουλου – 500 g
Πάπρικα – 1 κουταλιά της σούπας. (+1 κουταλάκι του γλυκού)
Αλεσμένο τζίντζερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Σκόρδο αλεσμένο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Καρύκευμα για κοτόπουλο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Καυτερή πιπεριά – για γεύση
Αλεύρι – 200 g
Λάδι – για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Παρασκευή:
1. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε.
2. Θα μαρινάρουμε το φιλέτο σε εκείνα τα μπαχαρικά που συναντάμε συχνότερα σε παρόμοιες συνταγές.
Βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι, ρίξτε μισό ποτήρι
νερό, ανακατέψτε τη μαρινάδα. Βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε κοφτά κουταλάκια του γλυκού.
3. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτά μπαστουνάκια. Όσο πιο λεπτό το κόψετε τόσο πιο γρήγορα θα μαριναριστεί και θα τηγανιστεί.
4. Βάζουμε το φιλέτο στη μαρινάδα, αφήνουμε 1-2 ώρες.
5. Ανακατεύουμε το αλεύρι και μια κουταλιά της σούπας πάπρικα.
6. Τυλίξτε τις μαριναρισμένες λωρίδες σε αλεύρι.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τινάζουμε το περιττό αλεύρι πάνω από τον νεροχύτη.
7. Ρίξτε γρήγορα το παναρισμένο κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια,
ανασηκώστε με τρυπητη κουταλα και αφήστε όλο το νερό να στραγγίσει.
Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο σε αλεύρι.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
8. Τοποθετήστε λωρίδες σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι.
Οι λωρίδες κοτόπουλου όπως στο KFC είναι έτοιμες. Σερβίρετε αμέσως με το αγαπημένη σας σάλτσα, φρέσκα λαχανικά και
μυρωδικά.
Εξωτερικά, είναι πολύ παρόμοιο με το πρωτότυπο, μόνο πιο νόστιμο)).
Νόστιμο ❤
Η Συνταγή είναι της












