Απολαυστική συνταγή για αφράτα και νόστιμα μελιτζανοκεφτεδάκια φούρνου. Εύκολη εκτέλεση με απλά υλικά. Ιδανικά για ένα ελαφρύ γεύμα ή ορεκτικό.

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες
2 φέτες ξερό ψωμί
250γρ. Φρυγανιά τριμμένη ή τριμμένη βρώμη
2 αυγά
1 φλυτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή φέτα
2 κρεμμύδια
Αλάτι ή ζωμό λαχανικών, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες και τις βράζετε για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε πολύ καλά. Τις πολτοποιείτε , τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψωμί, τη φρυγανιά ή την βρώμη,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα αυγά, το τυρί και τα μυρωδικά. Ζυμώνετε καλά και φτιάχνετε ένα μείγμα σφιχτό. Πλάθετε τους κεφτέδες, και τους ψήνετε στο φούρνο, στους 200°C. Σερβίρονται ζεστοί.

Η Συνταγή είναι της κας Ελισσάβετ Έλλη