Τα Μακαρόνια φούρνου με τυριά είναι ένα φαγητό που είναι σίγουρο πως θα γίνει το αγαπημένο σου, αφού συνδυάζει την αγαπημένη γεύση της μακαρονάδας με την πλούσια υφή του φούρνου. Μια συνταγή που είναι τόσο νόστιμη, που θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Για τη σάλτσα κιμά:
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κιλό Μοσχαρίσιος κιμάς, άπαχος
- 1/2 κ.γ. Αλάτι
- 1/2 κ.γ. Μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. Κανέλα
- 2 κονσέρβες Σάλτσα ντομάτας (των 220 γρ. η καθεμία)
Για τα ζυμαρικά και τα τυριά:
- 1 κιλό Ζυμαρικά πέννες
- 2 κ.σ. Βούτυρο
- 2 φλιτζάνια Μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 φλιτζάνι Παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 φλιτζάνι Τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε 1κσ βούτυρο σε μια κατσαρολα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι ο κιμάς να αρχίσει να ροδίζει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας κιμα, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς.
Αν φαίνεται ότι στεγνώνει, προσθέτουμε νερό. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε. Στο τέλος ριχνουμε και μια κουταλιά βούτυρο μέσα
Ενόσω η σάλτσα μαγειρεύεται, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφουν οι οδηγίες στο πακέτο.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε σε κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους οι πένες ρίχνουμε 1 κσ βούτυρο και ανακατευουμε.
Ακολουθούμε την διαδικασία συναρμολόγησης όπως φαίνεται στις φωτο





Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 50 λεπτά (30 για τον κιμά + 20 για το ψήσιμο).
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Φαγητό
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Μακαρόνια φούρνου με τυριά σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Τυριά: Εγώ νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε περισσότερη παρμεζάνα και λιγότερη μοτσαρέλα και τυρί κρέμα, για πιο έντονη γεύση.
- Ζυμαρικά: Είναι πολύ σημαντικό να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά al dente, δηλαδή 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες, για να μη λασπώσουν μέσα στο φούρνο.
- Σάλτσα: Προσθέστε νερό στη σάλτσα του κιμά αν δείτε ότι στεγνώνει, για να κρατήσει την υγρασία της και να γίνει πιο ζουμερή.














