Κεφτεδάκια με Μανιτάρια είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Τα μανιτάρια στο φούρνο με κεφτεδάκια είναι μια νόστιμη επιλογή για ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Τα κεφτεδάκια από κιμά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μαζί με τα μανιτάρια δημιουργούν μια γευστική και θρεπτική συνταγή. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως κρεμμύδια, σκόρδο ή πιπεριές, για να προσαρμόσετε τη συνταγή στις προτιμήσεις σας. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα φαγητό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τα μανιτάρια:

  • Μανιτάρια φρέσκα: 1 κιλό
  • Ώριμες ντομάτες σε κομματάκια: 1/2 κιλού
  • Σκόρδο σε φετάκια: 10 σκελίδες
  • Λάδι: 1 κούπα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανός: 1 κουτάλι σούπας
  • Ρίγανη: 1 μικρό κουταλάκι
  • Χυμός λεμονιού: 1/2

Για τα κεφτεδάκια:

  • Κιμάς μοσχαρίσιος: 800 γρ.
  • Μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο: 3 φέτες
  • Ξερά κρεμμύδια τριμμένα: 2 μεγάλα
  • Ώριμη ντομάτα τριμμένη: 1
  • Αβγό: 1
  • Ξύδι: 2 κουτάλια σούπας
  • Λάδι: 2 κουτάλια σούπας
  • Σκελίδες σκόρδο: 2
  • Κύμινο: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλεύρι: 1 κουτάλι της σούπας
  • Ούζο: 3 κουτάλια της σούπας
  • Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος: 4 κουτάλια της σούπας
  • Φρέσκος βασιλικός: 1 κουταλάκι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 2 κουτάλια της σούπας
  • Δυόσμος Αποξηραμένος: 1 κουταλάκι
  • Φρεσκοκομμένο Πιπέρι: 1 κουταλάκι
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι της σούπας κοφτό

Για την επικάλυψη:

  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

**Για τα μανιτάρια:** Ξεπλένουμε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό να φύγει το χώμα. Εάν είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε στα τέσσερα.

Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν καλά. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με όλα τα υλικά (ντομάτες, σκόρδο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη και χυμό λεμονιού).

Ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε στους **175 βαθμούς** για **1 ώρα** περίπου ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Στο διάστημα αυτό, ανακατεύουμε τρεις με τέσσερις φορές ώσπου να βρέχονται με τη σάλτσα τους.

Πριν βάλω τα μανιτάρια στο φούρνο, έβαλα και **3 κουτάλιες της σούπας χυμό ντομάτας**.

**Για τα κεφτεδάκια:** Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά (μουσκεμένο ψωμί, κρεμμύδια, τριμμένη ντομάτα, αβγό, ξύδι, λάδι, σκόρδο, κύμινο, αλεύρι, ούζο, δυόσμο φρέσκο/αποξηραμένο, βασιλικό, μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι). Τα ζυμώνουμε και τα βάζουμε για **1 ώρα στο ψυγείο** σκεπασμένα με μεμβράνη. Πλάθουμε τους κεφτέδες και αφήνουμε στην άκρη.

**Συναρμολόγηση & Ολοκλήρωση:** Αφού έψησα τα μανιτάρια για **40 λεπτά**, στη συνέχεια αλεύρωσα και τηγάνισα τους κεφτέδες.

Τους έβαλα για **άλλη μισή ώρα** στο φούρνο με τα μανιτάρια και έτσι έγινε ένα πεντανόστιμο φαγητό. Τα **Κεφτεδάκια με Μανιτάρια** είναι έτοιμα!Μανιτάρια στο φούρνο με κεφτεδάκια


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 70 λεπτά (40 λεπτά μανιτάρια + 30 λεπτά κεφτεδάκια)

Συνολικός Χρόνος: 95 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 1 ώρα (για την ξεκούραση του κιμά στο ψυγείο).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνουν τα κεφτεδάκια πιο αφράτα, φροντίστε ο κιμάς να είναι κρύος και να τον ζυμώσετε για αρκετή ώρα. Δείτε κι άλλες συνταγές για κεφτεδάκια στο site μας.

Αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ φαγητό, αντί να τηγανίσετε τους κεφτέδες, μπορείτε να τους ψήσετε απευθείας στον φούρνο μαζί με τα μανιτάρια, από την αρχή. Δείτε ιδέες για υγιεινά γεύματα.

Τα **Κεφτεδάκια με Μανιτάρια** ταιριάζουν τέλεια με πουρέ πατάτας ή ρύζι. Δείτε ιδέες για συνοδευτικά φαγητών.


Η Συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros


 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψάρι στο Φούρνο με ριζότο μανιτάρια

Υλικά:

1 κυπρίνος ή Φαγκρί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι και φετες λεμονιού

Για το ριζότο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. ρύζι Αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι ψιλοκομένο ανηθο
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 λίτρο ζωμός κότας
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το Ριζότο

Βάζετε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς γρήγορα περίπου για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν απορροφηθεί όλο, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό σε τρεις δόσεις, λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15 λεπτά. Λίγο πριν πιει όλα τα υγρά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πιει όλα τα υγρά, το κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τριμμένη παρμεζάνα και άνηθο και ανακατεύετε.
Βλατε το σε ένα πυρεξ και απλώστε το

Για το Ψάρι

Αλατίζουμε το καθαρισμένο ψάρι και απο τις 2 πλευρές και μέσα. Μετά γεμίζουμε το ψάρι μέσα με ριζότο και το ράβουμε.


Το βάζουμε πάνω απο το ριζοτο σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος το χαράζουμε στο πλαι και βάζουμε φετες λεμονιού. Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο (κάνουμε μερικές τρύπες απο πάνω με οδοντογλυφίδα) και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά και 20 λεπτα μετά χωρίς αλουμινόχαρτο

Βγαζουμε και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία