Οι μελιτζάνες με γέμιση τυριού είναι μια συνταγή που αναδεικνύει τις μελιτζάνες με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντάς τους μια λαχταριστή, χρυσαφένια κρούστα από τυρί φέτα και μαγιονέζα. Εγώ τις φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι πεντανόστιμες, γρήγορες και αποτελούν ένα τέλειο ορεκτικό ή ακόμα και ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο. Η εκτέλεση είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον τις δοκιμάσει.


Υλικά για τις Μελιτζάνες

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 7 ντοματίνια
  • Λίγο κίτρινο τυρί, σε κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • Βασιλικό για διακόσμηση

Εκτέλεση της Συνταγής

Πρώτα, πλένω και κόβω τις μελιτζάνες κατά μήκος, αλλά όχι μέχρι το τέλος, ώστε να παραμείνουν ενωμένες. Τις αλατίζω καλά και τις στεγνώνω με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί η πικρίλα τους.

Λαδώνω ελαφρά με ένα πινέλο και τις βάζω στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C.

Εν τω μεταξύ, πολτοποιώ το τυρί φέτα με ένα πιρούνι σε ένα πιάτο, προσθέτω τη μαγιονέζα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.

Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες, με ένα κουτάλι, χαράζω το εσωτερικό τους και προσθέτω το μείγμα τυριού και μαγιονέζας. Ανακατεύω και γεμίζω και τις δύο μελιτζάνες με αυτό το μείγμα.

Βάζω στην κορυφή κάθε μελιτζάνας κομμάτια ντοματίνια και κομμάτια κίτρινου τυριού. Ψήνω για άλλα 10 λεπτά στον ίδιο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Τις σερβίρω ζεστές και τις διακοσμώ με φρέσκο βασιλικό.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά

Χρήσιμα Tips για τις Μελιτζάνες με Γέμιση

Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η γέμιση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πιπέρι ή μπούκοβο στο μείγμα.

Το καλό στέγνωμα των μελιτζανών με χαρτί κουζίνας είναι απαραίτητο για να απομακρυνθεί η πικράδα και τα περιττά υγρά τους.

Οι μελιτζάνες με τυρί τρώγονται καλύτερα όσο είναι ζεστές, για να απολαύσετε το λιωμένο τυρί και τη χρυσαφένια κρούστα.

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com