Κεφτεδάκια μπακαλιάρου

Συστατικά

300 γραμμάρια κρύες βραστές πατάτες
250 γρ βρασμένο και φιλεταρισμένο μπακαλιάρο
1 κρόκο
μαϊντανό για γεύση
Σκόρδο λιωμενο
Αυγά και τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα (εγω δεν τους πανάρισα σε φρυγανια)
αλάτι
πιπερι

Μέθοδος

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες και με τη φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεματίζουμε τον μπακαλιάρο για 2 ή 3 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα κόκαλα και τον φιλετάρουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον μπακαλιάρο, τις πατάτες, τον μαϊντανό και τον κρόκο του αυγού σκόρδο, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε όλα. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και τις πλάθουμε σε μπαλάκια
Περνάμε τα κεφτεδάκια στην τριμμένη φρυγανιά και μετά στο αυγό. Τέλος τα κυλάμε στην τριμμένη φρυγανιά
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε άφθονο σπορέλαιο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπαρμπουνοφάσουλα, τα φασόλια “χάντρες”
Επόμενο άρθροΤρυφερό χοιρινό με κρεμμύδια