Αυτή η συνταγή για “Μεθυσμένα” είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για ένα νηστίσιμο γλυκό. Η ζύμη φτιάχνεται με φαρινάπ, καλαμποκέλαιο, μπύρα και καρύδα, ενώ το σιρόπι αρωματίζεται με κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι αφράτα σιροπιαστά μπαλάκια με πλούσια γεύση και άρωμα.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 φλιτζάνι φαρινάπ
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι μπύρα
- 2 φακελάκια καρύδα (τριμμένη)
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια νερό
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλα
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φαρινάπ με την καρύδα.
- Προσθέστε το καλαμποκέλαιο και την μπύρα, και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Ρίξτε τα μπαλάκια στο σιρόπι και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ρουφήξουν το σιρόπι.
- Αφήστε τα “Μεθυσμένα” να κρυώσουν στο σιρόπι για 1-2 ώρες και μετα κυλιστε τα μέσα σε ένα πιατο με τριμμενη καρύδα
- πριν τα σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στα μπαλάκια σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα για πιο πλούσια γεύση.
- Σερβίρετε τα “Μεθυσμένα” ζεστά ή κρύα, με μια μπάλα παγωτό ή σαντιγί.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Μαίρη Αναστασοπούλου