Μεθυσμένα

Αυτή η συνταγή για “Μεθυσμένα” είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για ένα νηστίσιμο γλυκό. Η ζύμη φτιάχνεται με φαρινάπ, καλαμποκέλαιο, μπύρα και καρύδα, ενώ το σιρόπι αρωματίζεται με κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι αφράτα σιροπιαστά μπαλάκια με πλούσια γεύση και άρωμα.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 φλιτζάνι φαρινάπ
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι μπύρα
  • 2 φακελάκια καρύδα (τριμμένη)

Για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φαρινάπ με την καρύδα.
  2. Προσθέστε το καλαμποκέλαιο και την μπύρα, και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

  1. Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  2. Ρίξτε τα μπαλάκια στο σιρόπι και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ρουφήξουν το σιρόπι.
  3. Αφήστε τα “Μεθυσμένα” να κρυώσουν στο σιρόπι για 1-2 ώρες και μετα κυλιστε τα μέσα σε ένα πιατο με τριμμενη καρύδα
  4. πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα μπαλάκια σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα για πιο πλούσια γεύση.
  • Σερβίρετε τα “Μεθυσμένα” ζεστά ή κρύα, με μια μπάλα παγωτό ή σαντιγί.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Μαίρη Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΜπαμπαδάκια
Επόμενο άρθροΖουμερός και νόστιμος “Μπακλαβάς” – Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε