Τα μηλοπιτάκια είναι η τέλεια λύση για εσάς που αναζητάτε ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό, καθώς αυτά τα αρωματικά και νόστιμα πιτάκια φτιάχνονται με απλά υλικά, ώστε να σας προσφέρουν μια υγιεινή και απολαυστική επιλογή όταν δεν έχετε πολύ χρόνο. Εγώ τα λατρεύω γιατί γεμίζουν το σπίτι με την υπέροχη μυρωδιά της κανέλας και του μήλου, ενώ αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο να απολαύσετε ένα γλυκό χωρίς πολλές ενοχές.
Υλικά για τα Μηλοπιτάκια
Για τη γέμιση
- 2 μήλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Λίγη κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Για τη ζύμη
- 1 αυγό
- Μια πρέζα αλάτι
- 8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
- 60 γρ. ζάχαρη
- 50 ml λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αλεύρι
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση της Συνταγής
Τρίβω τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη. Τα βάζω σε ένα τηγάνι, ρίχνω τη ζάχαρη, την κανέλα και μία κουταλιά βούτυρο και τα βάζω στη φωτιά. Ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν. Ενδιάμεσα ρίχνω και μία κουταλιά μέλι και συνεχίζω το μαγείρεμα. Όταν τα μήλα είναι έτοιμα, τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω λίγο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ, ρίχνω το αυγό, το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύω με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτω δύο κουταλιές κορν φλάουερ και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί. Ρίχνω το λάδι και ανακατεύω. Μετά, προσθέτω δύο κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύω ξανά.
Κοσκινίζω μέσα στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύω και στο τέλος ρίχνω και το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά, συνεχίζω να ζυμώνω με το χέρι έως ότου πάρω μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Ανοίγω τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο, το οποίο τετραγωνίζω, χωρίζω τη ζύμη σε 9 τετράγωνα μέρη και στο κάθε ένα βάζω 1 κουταλιά από το μείγμα του μήλου. Διπλώνω τη μία γωνία με την απέναντι, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
Βάζω τα μηλοπιτάκια σε ένα ταψί που έχω στρώσει με χαρτί ψησίματος και ψήνω στους 180°C για 20 λεπτά. Όταν τα βγάλω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Τα μηλοπιτάκια μου είναι έτοιμα!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τα Μηλοπιτάκια
Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες ή βανίλια στη γέμιση των μηλοπιτακίων.
Αν δεν έχετε κορν φλάουερ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με την ίδια ποσότητα αλεύρι.
Μπορείτε να ψήσετε τα μηλοπιτάκια και σε φόρμες για muffins ή cupcakes για πιο στρογγυλό σχήμα.
Σερβίρετε τα μηλοπιτάκια με ζεστή σοκολάτα ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για ένα τέλειο επιδόρπιο.
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ








