Υλικά:

Μοσχαρίσιο κρέας (χτένι, μπούτι ή άλλο κομμάτι της αρεσκείας σας)
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
Σκόρδο (λιωμένο)
Σπιτική σάλτσα ντομάτας
Πελτές ντομάτας
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
Κόκκοι πιπεριού
Πατάτες (για τις τηγανητές)
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Προετοιμασία του κρέατος:

Κόβουμε το μοσχαράκι σε μερίδες.
Αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρά.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τη σπιτική σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και κόκκους πιπεριού.
Σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Τηγανητές πατάτες:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες
Τις πλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό ζεστό, συνοδευόμενο από τις τηγανητές πατάτες.

H Συνταγή είναι της κας Lena Totsika