Μοσχαράκι λεμονάτο

Το Μοσχαράκι λεμονάτο είναι πραγματικά υπέροχο φαγητό κατσαρόλας της Ελληνικής Κουζίνας! Εμείς το φτιάξαμε λεμονάτο και προτείνουμε μία συνταγή που θα φτιάξετε για τους αγαπημένους σας!

Υλικά

1 -1,2 κγρ κρέας μοσχαρίσιο (σπαλομυτα)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδολάδι
1 κρασοπότηρο λευκό ή ροζέ κρασί,
αλατοπίπερο
1/2 κγ κύμινο,
μπαχάρι,
2-3 φύλλα δάφνη.
1-2 λεμόνια

Για τη γαρνιτούρα
Πατάτες τηγανιτές

Εκτέλεση

Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος.
Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με κυμινο, μπαχαρι και δαφνη και προσθέτετε
ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα
τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.

Ετοιμάζετε τα καρότα κομμένα σε φετουλες αλατοπιπερώνετε.
Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος.
Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Καλή απόλαυση

H συνταγή είναι της κας μαρια παπαχαραλαμπους

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι και λαχανικά

Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι και λαχανικά

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι από κυλότο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι πιπερι
ριγανη
1 λίτρο νερο.
αλάτι
χυμο απο 2 λεμονια
1 κουταλακι κορν φλάουρ.

Εκτέλεση

Τσιγαριζω το μοσχαράκι σε μισο φλιτζάνι λάδι απο ολες τις πλευρές,
Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, to σκόρδο τριμμένo στο τρίφτη, θυμάρι, πιπερι και ριγανη και ενα λίτρο νερο.
Κατεβάζω τη φωτιά στο μισό και αφηνω να μαλακώσει το κρεας μου.
Αφου μαλακώσει προσθέτω αλάτι και χυμο απο λεμονια αφου εχω προσθέσει σε αυτο το κορν φλάουρ.
Αφηνω να μελωσει.

Για το ρυζι:
Γυαλιζω σε κατσαρολακι με λιγο λάδι το ρυζακι μου που είναι για πιλαφι.
Προσθετω τα λαχανικα μου και προσθετω τριπλο νερακι, αλατι, πιπερι και λιγο μιξ για κοτοπουλο με κουρκουμα.
Αφηνω να πιει το νερό του και σκεπαζω για κανα 10λεπτο με πετσέτα και το καπακι αφου το εχω βγαλει απο τη φωτια.

Σερβιρω και απολαμβάνω!

Photo: Ευαγγελία Ξενίτη

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια γάμου
Επόμενο άρθροΤα Λαδοκούλουρα της Κρήτης