Μοσχαράκι στο πήλινο

Πεντανόστιμο Μοσχαράκι στο πήλινο σε υπέροχη σάλτσα με κρεμα απο βουτυρο που απλώνετε πάνω στις πιπεριές και το κρεμμύδι και απογειώνουν τη γεύση του και το κάνουν υπέροχο

Συστατικά:

600 γραμμάρια βοδινό ή αρνί, κομμένο σε μικρά κομμάτια με ή χωρίς κόκαλα (συνιστάται μοσχάρι χωρίς κόκαλα)
300 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
150 γραμμάρια κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
150 γραμμάρια πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
Καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
200 γραμμάρια ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Ένα κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για την κρέμα βούτυρο:
45 γραμμάρια 3 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
15 γραμμάρια (1 κουταλιά της σούπας) σκόρδο
Ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο ή φρέσκο
Ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο ή φρέσκο μαϊντανό

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μοσχάρι ή το αρνί, τις πατάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις καυτερές πιπεριές και τις ντομάτες.
Πασπαλίστε το αλάτι, την πάπρικα, τις νιφάδες τσίλι και το μαύρο πιπέρι πάνω από το μείγμα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ανακατέψτε τα πάντα μαζί, φροντίζοντας το κρέας και τα λαχανικά να είναι ομοιόμορφα καλυμμένα με τα μπαχαρικά και το λάδι.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος ή σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο.
Σε ένα μικρό μπολ, ετοιμάστε το μυρωδικό βούτυρο ανακατεύοντας το μαλακό βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μυρωδικό βούτυρο και τις τοποθετούμε πάνω από το κρέας και τα λαχανικά στo πηλινο.
Καλύψτε καλά τπ πηλινο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας την για να μην διαφύγει ατμός.

Τοποθετήστε το πηλινο στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.
Βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο και την ξεσκεπάζουμε.
Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως ρύζι.

Σημείωση: Προσαρμόστε την πικάντικη γεύση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας προσθέτοντας περισσότερες ή λιγότερες καυτερές πιπεριές. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά ελέγχοντας την τρυφερότητά του πριν το σερβίρετε. Απολαύστε τη νόστιμη και γευστική συνταγή με κρέας και λαχανικά

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαρακι κοκκινιστο με πιλαφι.

Μοσχαρακι κοκκινιστο με πιλαφι.

Υλικα.

1 κιλο μοσχαρι μπουτι σε μεριδες πλυμενο
3 κρεμμυδια στο μουλτι
1 σκ σκορδο
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
1 πιπερια κοκκινη μια πρασινη σε ροδελες
1 καροτο σε κυβους
1 σφηνακι λευκο κρασι
500 g ρυζι τυπου αμερικης βρασμενο και σουρωμενο
1 ποτηρι χυμο ντοματας
αλατι πιπερι ριγανη παπρικα γλυκια
1 ποτηρακι ελαιολαδο

Εκτελεση

Σωταρουμε το κρεμμυδι με το λαδι και το σκορδο και προσθετουμε τα λαχανικα και αφηνουμε για λιγο ριχνουμε και το κρεας
και αφηνουμε για 3 λεπτα σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε το αλατι και τα μπαχαρικα το χυμο και 2 ποτηρια ζεστο νερο .
Στη χυτρα το αφηνουμε 45 λεπτα και το σερβιρουμε με το ρυζι.

ΠΗΓΗ: Aristea Mpesiri

Προηγούμενο άρθροΣταφιδόψωμο με τυρί κρέμα ή ρικότα
Επόμενο άρθροΗ πιο εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα