Μπαστουνάκια με ζύμη πατάτας 

Φτιάξτε σήμερα Μπαστουνάκια με ζύμη πατάτας με μία απλή διαδικασία προετοιμασίας και πολύ καλύτερα από τις τηγανητές πατάτες

Υλικά

Πατάτες βραστές πολτοποιημένες 1 φλ
Αλάτι 1 κοφτη κγ
Αυγό 1
Ριγανη
Τυρί τριμμένο φέτα 1/2 φλ
Λάδι 5-6 κ.σ
Αλεύρι για μια μαλακή ζύμη περίπου 2 φλιτζάνια, πρέπει να κρίνετε
Μια πρέζα θρυμματισμένη αλμυρή
Κύμινο για πασπάλισμα και λίγο λάδι για άλειμμα, ή χωρίς

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε τις βρασμένες πατάτες πολτοποιημένες σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, το αλάτι, την ριγανη, το τυρί και
ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Ακολουθεί το αλεύρι, το προσθέτουμε και όταν σχηματιστεί μια μπάλα, το ζυμώνουμε με το χέρι.
Ανοιγω σε ενα φύλλο-κρούστα και κόβω λωρίδες τις οποίες τα απλώνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Μπορούν να αλειφθούν με βούτυρο και να πασπαλιστούν με κύμινο. Πασπαλίζω και με λίγο σκληρό τυρί κιτρινο τριμμενο, στον ψιλό τρίφτη.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπαστουνάκια Τυριού

Μπαστουνάκια Τυριού

Σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα υπέροχο σνακ για γραφείο σχολείο για μπυρα ή και για πάρτυ, ένα πραγματικά λαχταριστό, που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι. Γράψτε λοιπόν αυτή την καταπληκτική συνταγή, μην τη χάσετε. Επιπλέον χρησιμοποιώ κεφίρ γιατί σίγουρα είναι πολύ πιο υγιεινό

✅Προϊόντα:

2 αυγα
250 ml κεφίρ ή γιαουρτι.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
φυτικό λάδι
100 γραμμάρια σκληρού κίτιρνου τυριού
450 g αλεύρι
10 g μπέικιν πάουντερ
μαϊντανός.

✅Μαγείρεμα:

Παίρνουμε δύο αυγά, τα σπάμε σε ένα βαθύ μπολ, τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
Τώρα προσθέστε 250 ml κεφίρ, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 100 g τριμμένο τυρί.
Φυσικά, θα χρειαστεί να τρίψετε το τυρί σε χοντρό τρίφτη από πριν.
Προσθέστε επίσης 10 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο για γεύση. Ανακατέψτε τα πάντα ξανά.

Τέλος προσθέτουμε 450 γρ αλεύρι και 10 γρ μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη από αυτά τα υλικά είναι αρκετά πηχτή.
Καλύτερα να το ζυμώσετε, φυσικά, με τα χέρια σας. Για να μην κολλήσει η ζύμη στο τραπέζι πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Τώρα το ανοίγουμε με έναν πλάστη ώστε να πάρουμε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.

Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια με ένα μαχαίρι. Τα τηγανίζουμε σε τηγάνι σε καυτό λάδι. Φυσικά μέχρι να ροδίσουν.


Για να αφαιρέσετε το υπερβολικό φυτικό λάδι, βάλτε τα σε μια χαρτοπετσέτα, αποδεικνύονται πάντα πολύ ζουμερά, αρωματικά και το πιο σημαντικό, μπορούν να μαγειρευτούν πολύ γρήγορα.

Ο μαϊντανός προσθέτει μυρωδιά και το τυρί κάνει τα ψωμάκια απίστευτα νόστιμα. Και, όπως ήδη καταλάβατε, μπορούν να παρασκευαστούν σε λίγα μόνο λεπτά. Χρειάζεται όρεξη και λίγο ελεύθερο χρόνο. 

ΠΗΓΗ: Gulya Gladkih