Αυτά τα μπισκοτάκια είναι πραγματικά αξεπέραστα! Η πλούσια γεύση του καρυδιού παντρεύεται αρμονικά με το δροσερό άρωμα του πορτοκαλιού, δημιουργώντας μια μπουκιά γεμάτη γευστική έκπληξη. Η υφή τους είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακιά στο εσωτερικό, ενώ η γλυκιά τους γεύση αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

230γρ. Αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1/2 κ.γλ. μπέικιν
1/4 κ.γλ.σοδα.
100 γρ. Βούτυρο αγελάδος μαλακωμένο.
90 γρ. Ζάχαρη ( δεν μας αρέσουν πολύ γλυκά)
1 αυγό,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
1/2 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ,
1 κ.γλ. κανέλα
90 γρ. Καρύδια χονδροσπασμένα.

Εκτέλεση

Ανακατευουμε το Αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με μπέικιν και την σοδα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις κρεμώσουν προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, εκτός από 2 κ.γλ.που
κρατάμε για το άλειμμα. Προσθέτουμε το λικέρ, το ξύσμα και την κανέλα.
Με μια σπάτουλα ανακατεύω το αλεύρι και τέλος το καρύδι.
Φτιάχνω μικρά καρυδάκια και τα πατάω λίγο με την παλάμη να πλατύνουν.
Παίρνω το λίγο χτυπημένο αυγό και προσθέτω 1 κ.γλ. γάλα.
Αλείφω τα κουλουράκια και αν θέλω κάνω σχέδιο ζίγκ ζάγκ με ένα πιρούνι.
Ψήνω σε μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου ή και λιγότερο.
Εμένα ο φούρνος μου χάνει θερμότητα.
Τα κουλουράκια ειναι τραγανά αλλά και αφράτα, αρωματικά και εύθρυπτα.

Η Συνταγή είναι της κας Roula Hatzispirou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια χιονούλες 

Κουλουράκια χιονούλες 

Συστατικά

Ζύμη
120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ τυρί κρέμα
1 κουταλιά γάλα
45 γρ καστανή ζάχαρη
60 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Γλασσο
100 γρ ζάχαρη άχνη
60 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 κουταλιές της σούπας νερό ή χυμό λεμονιού
100 γρ τριμμένη καρύδα

Παρασκευή

1. Χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα.
Ανακατέψτε τα πάντα σε μια ομοιόμορφη μάζα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και τα προσθέτουμε
στο μείγμα του βουτύρου και μετά ζυμώνουμε τη ζύμη. Στο τέλος ανακατεύουμε στη ζύμη τα ψιλοκομμένα καρύδια.

2. Κόψτε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και πλαθετε σε οβάλ ή κύλινδρο. Τοποθετούμε τη διαμορφωμένη ζύμη σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς. Μεταφέρετε τα ψημένα μπισκότα σε μια σχάρα ψύξης και κρυώστε εντελώς.

3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και το βούτυρο και μετά προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το χυμό ή το νερό μέχρι να έχουμε ένα μείγμα πηχτό σαν μέλι. Αφήστε στην άκρη μέχρι τη χρήση.

4. Τυλίξτε τα κρύα κουλουράκια στο γλάσο και μετά στα τριμματα καρύδας. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε
να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες. Αποθηκεύστε τα κουλουράκια σε ένα κουτί με σφιχτό καπάκι.

Κουλουράκια χιονούλες 

Καλή Απόλαυση

Πηγή: receptinabrzinu.info

Προηγούμενο άρθροΗ τέλεια σπανακοτυρόπιτα: Χρυσαφένια, τραγανή και γευστική
Επόμενο άρθροΦλαουνόπιτα: Μία Πίτα γεμάτη Θεσπέσιες Γεύσεις και Αρώματα