Μπισκοτομισού

Συστατικά:

500 g ξηρά μπισκότα όπως μπτιμπερ
500 γρ μασκαρπόνε
300 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφέ (αυτόν που χρησιμοποιείτε για να γεμίσετε την καφετιέρα)
100 γρ γάλα ζαχαρουχο
200 γρ ζάχαρη άχνη
πικρό κακάο οσο χρειαστείτε
250 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα

Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει με τη βοήθεια του ηλεκτρικού αυγοδάρτη και την αφήνουμε στην άκρη.
Δουλεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη, το ζαχαρουχο γάλα και τη σκόνη του καφέ, ανακατεύουμε καλά, πρέπει να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα, με μια σπάτουλα προσθέτουμε απαλά και λίγη λιγη την κρέμα γάλακτος (ισως όχι όλη).

Βάλτε τον καφέ σε ένα μπολ.
Τώρα μπορούμε να συνθέσουμε το γλυκό, σε ταψί 20 επί 30 ή σε δίσκο αλουμινίου μιας χρήσης για να φτιάξουμε μια στρώση μπισκότων εμποτισμένα με καφέ.
Καλύπτουμε με μια στρώση περίπου ενός εκατοστού κρέμας μασκαρπόνε, σκεπάζουμε με άλλα μπισκότα βρεγμένα με καφέ και μετά ξανά την κρέμα μασκαρπόνε.
Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα και συμπληρώνουμε το κέικ με το υπόλοιπο μασκαρπόνε και μια πασπαλισμένη στρώση κακάο.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (το καλοκαίρι μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη)

Το κέικ biscotomisu είναι έτοιμο για σερβίρισμα… Απολαύστε το γεύμα σας!