Ομελέτα φουσκωτή

Αφράτη, νόστιμη και πανεύκολη!

Η ομελέτα φουσκωτή είναι μια αγαπημένη συνταγή, ιδανική για πρωινό, brunch ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα. Η αέρινη υφή της και η πλούσια γεύση της την κάνουν ακαταμάχητη!

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως τυριά, λαχανικά, αλλαντικά ή μυρωδικά, για να δημιουργήσετε την ομελέτα που ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις.
  • Υγιεινή επιλογή: Η ομελέτα φουσκωτή αποτελεί μια θρεπτική επιλογή, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες.
  • Ιδανική για όλους: Είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, vegetarian και μη.

Συμβουλές:

  • Μην ανακατέψετε τα ασπράδια με τους κρόκους πολύ δυνατά, για να μην χάσουν τον όγκο τους.
  • Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό σκευος για να μην κολλήσει η ομελέτα.
  • Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή, με τα υλικά της επιλογής σας.

Συνοψίζοντας:

Η ομελέτα φουσκωτή είναι μια εύκολη, νόστιμη και θρεπτική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Τα συστατικά είναι απλά:

250 ml γάλα,
5 αυγά,
αλάτι και πιπέρι για γεύση,
10 γραμμάρια βούτυρο.

Θέλω να προσέξετε ότι για 1 αυγό πρέπει να βάλετε 50ml γάλα.
Διαφορετικά, η ομελέτα δεν θα βγει. Δηλαδή, αν πήρατε 7 αυγά, τότε το γάλα πρέπει να είναι 350 χιλιοστόλιτρα.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα προϊόντα είναι πολύ απλά.

Όλο το μυστικό βρίσκεται στην προετοιμασία:

Πρώτον, πρέπει να πάρετε μια καλή φόρμα ψησίματος – χυτοσίδηρο ή πυρεξ
Δεύτερον, πρέπει να τηρήσετε τη σειρά των ενεργειών και να ακολουθήσετε τις συμβουλές:

1. Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σημαντικό: δεν χρειάζεται να χτυπηθεί τίποτα. Απλά πρέπει να τα ανακατέψετε όλα απαλά.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε τη φόρμα με λάδι.
3. Ρίξτε όλα όσα αναφέρονται στο βήμα 1 μέσα στη φόρμα.

Σημαντικό: μην ανοίξετε σε καμία περίπτωση το φούρνο – η ομελέτα δεν θα είναι φουσκωτή.
Κλείστε το γκάζι ή το ηλεκτρικό ρεύμα μόλις εμφανιστεί μια κρούστα.
Αφήστε την ομελέτα να σταθεί για 10 λεπτά.
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο ζεστό ή κρύο: με γιαουρτι με άνηθο ή έτσι απλά.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tραγανή “ομελέτα” πατάτας χωρίς αυγά

Πατάτες τηγανιτές ομελέτα

Η φριτάτα είναι με αυγά είναι μια φουσκωτή ομελέτα που γίνεται στο τηγάνι εμείς εδώ την κάνουμε χωρίς αυγά.

Συστατικά:

1,2 κιλά πατάτες
40 g Αλεύρι
Ρίγανη
Αλάτι, σκόρδο
Αποξηραμένο κόκκινο πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίγανη, αλάτι αρκετό, και ανακατεύουμε με τα χέρια .


Από πάνω μετα ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι σε φλυδες .

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετο λάδι να καλύψουμε την βάση και σοτάρουμε
2-3 σκελίδες σκόρδο για να αρωματίσουμε το λάδι και μετά το αφαιρούμε.
Στρώνουμε τις πατάτες μέσα στο τηγάνι όλες τις πιέζουμε με τα χερια να κάτσουν καλά


και απο πάνω ρίχνουνε ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε τις πατάτες και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Με τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο μεσα στο τηγάνι και τις γυρνάμε να αδειάσει το λάδι
σε ένα μπρίκι.

Μετά ρίχνουμε το λάδι μεσα στο τηγάνι και ξαναβάζουμε τις πατατες


που βρίσκονται στο πιατο να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά.
Με τον ίδιο τρόπο με το πιάτο αδειάζουμε το λάδι πάλι στο μπρικι και γυρίζουμε τις πατάτες
στο πιατο.

Ετοιμεςςςςςςςςςςςςςςς

Sunscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΝαπολέον (το ρωσικό μιλφειγ)
Επόμενο άρθροΜπουρεκάκια Ζαμπόν-Τυρί: Μικρά Θαύματα Γεύσης για Κάθε Στιγμή