Αυτή η συνταγή για Παλμιέ ή Γυαλάκια είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό που είναι ταυτόχρονα νόστιμο και εντυπωσιακό.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας σας με ζάχαρη.
Απλώστε το φύλλο σφολιάτας πάνω από τη ζάχαρη.
Ρίξτε ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Διπλώστε το φύλλο από τη μακριά πλευρά, φέρνοντας τις άκρες προς το κέντρο.
Κόψτε το ρολό σε φέτες πάχους 1 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τοποθετήστε τα γυαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
H συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Tiramisu με γευση λεμονιού
Νομίζω ότι η λέξη Tiramisu εξηγεί τα πάντα καθώς σημαίνει “”Πάρε με””
Και όσο νόστιμο να είναι το παραδοσιακό τιραμισου με γεύση καφέ, πάντα ήθελα μια άλλη εκδοχή με λεμόνι. Ιδού λοιπόν τα απλά υλικά για αυτή την προετοιμασία 15 λεπτών και 2 ώρες προετοιμασίας στο ψυγείο.
Επιδόρπιο που ελπίζουμε να απολαύσετε την περίοδο των Χριστουγέννων❤️
Υλικά μερίδες 6
500 g τυρί μασκαρπόνε
4 μεγάλα φρέσκα αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους……χρησιμοποιήστε παστεριωμένους κρόκους και ασπράδια αν θέλετε.
100 γραμμάρια λεπτή κρυσταλλική ζάχαρη
2 λεμόνια χωρίς κερί, ξύσμα και χυμό συν 1 επιπλέον λεμόνι για ξύσμα και φλούδα για διακόσμηση
4 κουταλιές της σούπας Limoncello συν 1 επιπλέον κουταλιά της σούπας για να γαρνίρετε το γλυκό σας
100 ml κρύο νερό
20 Μπισκότα σαβαγιαρ
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε 2 μεγάλα μπολ…… δηλαδή τα φρέσκα αυγά ή το παστεριωμένο αντίστοιχο 👍
Προσθέστε τη μισή ζάχαρη στα ασπράδια αυγών και χρησιμοποιώντας ως ηλεκτρικό μιξερ χειρός χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρεγκα…….περίπου 1 έως 2 λεπτά…..
Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη στους κρόκους των αυγών και χρησιμοποιώντας το μιξερ χειρός χτυπήστε τους κρόκους σε ένα γυαλιστερό παχύ και ανοιχτό κίτρινο χρώμα….περίπου 3 λεπτά…..
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε στο μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε με το σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες… 1 λεπτό χτυπημα
Ανακατεύουμε προσεκτικά μέσα το ξύσμα λεμονιού μέχρι να διανεμηθεί στο μείγμα κρόκου και μασκαρπόνε….
Ριχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα μασκαρπόνε…….
Τα ανακατευουμε απαλά χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα καθώς θέλουμε το μείγμα που προκύπτει να είναι ελαφρύ και αέρινο με όγκο….. προσπαθήστε λοιπόν να μην καταπονήσετε το μείγμα 👍
Ακριβώς χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ρηχό γυάλινο μπολ ρίξτε το νερό, το χυμό λεμονιού και το Limoncello… ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη
Ρίχνω με ένα κουτάλι αρκετό μείγμα μασκαρπόνε για να καλύψει την βάση ένος γυαλινου πυρεξ 2.5 εκ παχος περιπου
Πάρτε κάθε μπισκότο και βουτήξτε για δύο με τρία δευτερόλεπτα μόνο στο χυμό λεμονιού και το Limoncello…..
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στο ταψί του γλυκού κρατώντας τη ζαχαρένια πλευρά προς τα πάνω σε όποιο στυλ θέλετε πάνω από τη στρώση του μείγματος μασκαρπόνε….
Ρίξτε μια άλλη στρώση με ένα κουτάλι από το μείγμα μασκαρπόνε καλύπτοντας τα εμποτισμένα με λεμόνι μπισκότα από κάτω……
Ολοκληρώστε με μια άλλη στρώση από ολόκληρα ή σπασμένα μπισκότα εμποτισμένα με λιμοντσέλο και χυμό λεμονιού για να ολοκληρώσετε την επικάλυψη Του πιάτου.
Τυλίξτε το γυάλινο σκεύος του γλυκού με μεμβράνη και στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες… αυτό επιτρέπει στο γλυκό να σφίξει👍
Ρίξτε μ ενα κουτάλι σε μπολ και σερβίρετε με μια επιπλέον δοση ξύσμα λεμονιού και μια γαρνιτούρα από φλούδα λεμονιού και μια σταγόνα Limoncello για ένα γευστικό αποτέλεσμα
Δεν θα απογοητευτείτε ❤️
Ελπίζω να απολαύσετε το χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο σας.
Καλά Χριστούγεννα
ΠΗΓΗ: Gary Mueller