Συστατικά
1½ φλιτζάνια 190 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι 65 γραμμάρια αλεύρου ολικής αλέσεως
1½ κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι 180 ml ελληνικό γιαούρτι
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
¾ φλιτζάνι 180 ml πλήρες γάλα + 1/4 φλιτζάνι
½ φλιτζάνι ελληνικές σταφίδες ή σταφίδες
Βούτυρο ή ελαιόλαδο για την κατσαρόλα
Toppings : μέλι, γλυκά κουταλιού, γιαούρτι και / ή φρέσκα φρούτα

Οδηγίες
Ανακατέψτε τα αλεύρια, τη σκόνη ψησίματος, τη σόδα ψησίματος και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξεχωριστό μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά σταδιακά, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατέψτε τις σταφίδες. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά ή όλη τη νύχτα.
Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε τα pancakes, σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο σε μεσαία – υψηλή θερμοκρασία, γυρίζοντας το τηγάνι έτσι ώστε το βούτυρο να κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια του.
Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι, μια κουταλιά κάθε φορά, για να σχηματίσουν τηγανίτες που έχουν διάμετρο περίπου 10 cm. Γυρίστε τις τηγανίτες όταν η κάτω πλευρά είναι χρυσαφί και συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου και οι δύο πλευρές είναι χρυσές. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, βάζοντας σε κάθε τηγανίτα λίγο βούτυρο καθώς τα στοιβάζετε. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το μείγμα, προσθέτοντας βούτυρο στο τηγάνι από την μία στην άλλη, ανάλογα με τις ανάγκες.

Καλή Απόλαυση

Credit to

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ψητά λαχανικά….ελαφρύ & υγιεινό
Επόμενο άρθροΜανιτάρια πλευρώτους με μοσχάρι στο φούρνο