Η Πίτα Λαχανικών με τυρί είναι μια υπέροχη λύση όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και πλούσιο σε γεύση. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται φύλλο και είναι έτοιμη σε λιγότερο από μία ώρα. Εγώ τη φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται!


Υλικά

Για να φτιάξουμε την πίτα μας, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 2 Αυγά
  • 50 ml Λάδι (περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού)
  • 100 ml Γάλα (περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού)
  • 5 γρ. Μαγειρική σόδα (μισό φακελάκι)
  • 4 γρ. Αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
  • 130 γρ. Αλεύρι (περίπου 2 φλιτζάνια)

Για τη γέμιση:

  • 1 Κόκκινη πιπεριά
  • 1 Πράσινη πιπεριά
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Ντομάτα
  • 4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι Μαϊντανό
  • 10-15 Πράσινες ελιές
  • 1 Πατάτα
  • 60 γρ. Τυρί τσένταρ (για τη γέμιση)
  • 100 γρ. Τυρί φέτα

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. Τυρί τσένταρ

Εκτέλεση 

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πίτα.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω τα αυγά και τα χτυπάω ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να έχω έναν παχύρευστο χυλό.

2. Ψιλοκόβω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές και τον μαϊντανό. τρίβω την πατάτα στον χοντρό τρίφτη και την στραγγίζω πολύ καλά με τα χέρια μου.

3. Ρίχνω όλα τα ψιλοκομμένα υλικά στον χυλό. προσθέτω την φέτα και το τσένταρ και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ενωθούν.

4. Βουτυρώνω ένα ταψί 30 εκ. με ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, το αλευρώνω με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και ρίχνω μέσα το μείγμα της πίτας. το απλώνω να πάει παντού.

5. Πασπαλίζω την επιφάνεια της πίτας με το τσένταρ για την επικάλυψη.

6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζω την πίτα από τον φούρνο και τη σερβίρω αμέσως.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 35 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 55 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.

Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Πίτα Λαχανικών με Τυρί

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η πίτα λαχανικών με τυρί σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Πατάτα: Είναι πολύ σημαντικό να στραγγίξετε καλά την τριμμένη πατάτα, για να μη βγάλει υγρά και νερουλιάσει η πίτα.
  • Λαχανικά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, όπως κολοκύθι, καρότο ή σπανάκι.
  • Τυριά: Αντί για φέτα και τσένταρ, μπορείτε να βάλετε άλλα τυριά που σας αρέσουν, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή κασέρι.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε την πίτα ζεστή για να απολαύσετε το λιωμένο τυρί και τα αρώματα.

Καλή επιτυχία!!!