Ζαμπονοκασερόπιτα

Η ζαμπονοκασεροπιτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην ελληνική κουζίνα. Είναι μια απλή συνταγή με λίγα υλικά, αλλά η γεύση της είναι εκπληκτική.

Η βάση της ζαμπονοκασεροπιτας είναι συνήθως φτιαγμένη από χωριάτικο φύλλο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φύλλο κρούστας ή σφολιάτα. Η γέμιση αποτελείται από ζαμπόν, τυρί και αυγά. Το ζαμπόν μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται καπνιστό ζαμπόν. Το τυρί μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται κάποιο σκληρό τυρί, όπως η γκούντα ή η γραβιέρα. Τα αυγά δίνουν στην πίτα την υγρασία και την αφήνουν ζουμερή.

Υλικά

300 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους
300 γραμμάρια κασέρι σε κύβους
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
250 g λιωμένο βούτυρο
1 κούπα γάλα
3 αυγά

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κύβους στο ζαμπόν και το κασέρι στρώνουμε φύλο βάζουμε βούτυρο υλικά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία
Τελευταίο φύλλο χαράζουμε με μαχαίρι περιχύνουμε από πάνω το γάλα χτυπημένο με τα αυγά και το υπόλοιπο βούτυρο
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις 200 βαθμούς για 1 ώρα

ζαμπονοκασεροπιτα

Η Συνταγή είναι της Μαρία Μανέτα

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακοί Κουραμπιέδες
Επόμενο άρθροΓίδα βραστή