Αν ψάχνεις για μια συνταγή που να είναι γρήγορη και το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά νόστιμο και αφράτο, τότε αυτά τα μπουρέκια με μαγιά είναι η ιδανική επιλογή. Μπορώ να σας εγγυηθώ πως θα τα λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά!


Υλικά

Για τη συνταγή αυτή, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη και τη γέμιση:

  • 500 γρ. Φύλλα κρούστας της επιλογής σας
  • 400 γρ. Γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 200 γρ. Τυρί της επιλογής σας
  • 1 πακέτο Ξερή μαγιά (7 γρ.)
  • 2 ίσες κ.σ. Αλεύρι
  • Λάδι (για το άλειμμα)
  • Χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα μπολ στο οποίο βάζετε το γιαούρτι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά ξερή και ανακατεύετε ελαφρά.
Αφήνουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά και σε αυτό προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το θρυμματισμένο τυρί.
Ρίξτε το λάδι σε ένα μπολ για την ευκολία σας.
Αλείφουμε πολύ ελαφρά κάθε κρούστα που και που με λάδι και βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα πάνω στην κρούστα. Διπλώστε την αριστερή και τη δεξιά πλευρά της κρούστας έτσι ώστε να συναντηθούν στη μέση και στη συνέχεια τυλίξτε
τα μπουρέκια σας σε σφιχτό ρολό. Στρώστε το ταψί σας με χαρτί ψησίματος και  τακτοποιήστε μέσα τα ρολά.

Όταν όλα τα μπουρέκια είναι έτοιμα και τακτοποιηθούν, απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Αν θέλετε μπορείτε να βάζετε κομμάτια βουτύρου που και που. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά όσο ζεσταθεί ο φούρνος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αυτά τα μπιφτέκια με μαγιά είναι εξαιρετικά νόστιμα, απαλά και αφράτα, μια λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.
Τα σερβίρετε με ένα ποτήρι γάλα ή κεφίρ για πρωινό.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 30-40 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος αναμονής για τη μαγιά (5-6 λεπτά) και πριν το ψήσιμο (10 λεπτά).

Χρήσιμα Tips για τα Μπουρέκια

  • Θερμοκρασία υλικών: Φρόντισε τα αυγά και το γιαούρτι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να βοηθήσουν τη μαγιά να ενεργοποιηθεί καλύτερα.
  • Ξεκούραση: Μην παραλείψεις να αφήσεις τα μπουρέκια να ξεκουραστούν πριν τα ψήσεις. Αυτό το βήμα τα κάνει απίστευτα αφράτα.
  • Σερβίρισμα: Σέρβιρε τα μπουρέκια με ένα ποτήρι γάλα ή κεφίρ για πρωινό, όπως προτείνει η αρχική συνταγή.

Καλή Απόλαυση