Κρεµµυδόπιτα µε ντοµάτα

Γεύση: Η κρεμμυδόπιτα με ντομάτα είναι μια πλούσια και γευστική πίτα, με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση. Η γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών ταιριάζει τέλεια με την οξύτητα της ντομάτας, ενώ η προσθήκη μπαχαρικών και μυρωδικών δίνει ένα ακόμα πιο αρωματικό αποτέλεσμα.

Υφή: Η πίτα έχει τραγανό φύλλο εξωτερικά, ενώ η γέμιση είναι μαλακή και ζουμερή. Η ποσότητα της ντομάτας είναι ιδανική, προσθέτοντας υγρασία χωρίς να μουσκέψει το φύλλο.

Εμφάνιση: Η κρεμμυδόπιτα με ντομάτα έχει χρυσαφένιο χρώμα και λαχταριστή εμφάνιση. Η πίτα είναι καλοψημένη και ομοιόμορφα φουσκωμένη.

Συνολικά: Η κρεμμυδόπιτα με ντομάτα είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα. Είναι χορταστική, γευστική και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή τυρί.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη πίτα, μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την πίτα με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά

Για το φύλλο θα χρειαστούμε
Ενα ποτήρι νερό
Ένα ποτήρι γάλα
Ενα ποτήρι γιαούρτι
Λάδι ηλιέλαιο ενα ποτήρι
Αλάτι και 2 αυγά.

Αλεύρι όσο πάρει για να είναι μαλακό ζυμάρι που να μην κολλήσει στα χέρια. Θέλει 10λεπτά να τον δουλέψεις με τα χέρια το ζυμάρι

Γεμιση
5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κόκκινα
3 ώριμες ντομάτες
μαιντανό
αλάτι πιπερι πάπρικα γλυκια

Υλικα

Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστή για μισή ώρα.
Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια οσο ενα αυγο. Το αφήνουμε να ξεκουραστή για 15 λεπτά πάλι.

Μετά ανοίγουμε ενα ενα τα φύλα οσο ενα πιάτο και σε κάθε μια βάζουμε νισεστε. Τα φύλλα τα ανοίγω 6 μαζί.
Στο ταψί θα βάλω 18 φύλλα. Πρώτη στρώση λίγο λάδι βάζουμε γέμιση πάλι φύλλα λίγο λάδι μετά γέμιση και στο τέλος φύλλα λάδι
και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40λεπτά.

Η Συνταγή είναι της Natasa Cuka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρεμμυδόπιτα

Αυτή η συνταγή έχει περάσει πολλές γενιές στην οικογένειά μας. Ήταν χειρόγραφο και μας δόθηκε από τη γιαγιά μας, η οποία δόθηκε από τη μητέρα της και ούτω καθεξής …

Υλικά

1 1/2 κιλά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
300γρ. Τυρί φέτα
100ml παρθένο ελαιόλαδο
450γρ ζύμη Φυλλο για πιτα
4 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά (μετά από 10 λεπτά κατεβάστε σε μέτρια φωτιά) και προσθέστε τα 50 ml ελαιόλαδου και προσθέστε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα (τα άλλα 50 ml ελαιόλαδου τα χρησιμοποιούμε όταν λιπαίνουμε το ταψί του φούρνου με το φύλλο) .

Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, μέλι, βαλσάμικο πορτοκάλι, θυμάρι και σοτάρετε για 15-20 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέστε το τυρί φέτα και σπάστε το σε μεγάλα κομμάτια. Θέλουμε να «νιώσουμε» τη φέτα σε κάθε δάγκωμα. Ανακατέψτε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C στον αέρα. Λιπάνετε ένα ταψί φούρνου, προσθέστε τα 2/3 της ζύμης σας στο κάτω μέρος (πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο σε κάθε φύλλο φύλλου).
Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού και καλύψτε με το άλλο 1/3 της ζύμης (πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο κάθε φύλλο φυλό) Πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170C για 30 λεπτά στο κάτω μέρος και μετά για άλλα 20 λεπτά στους 170C σε φούρνο με αέρα.

Καλή Ορέξη 😋

ΠΗΓΗ: https://grecianpurveyor.com/

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρα απλή και πεντανίστιμη
Επόμενο άρθροΜπανάνα κέικ με γιαούρτι: η τέλεια συνταγή για ώριμες μπανάνες!