Πίτσα με σφολιάτα σε σχήμα σαλιγκαριού
Εδώ είναι ένας άλλος, όχι ο πιο παραδοσιακός τρόπος για να ετοιμάσετε πίτσα – τυλίξτε την σε ρολό και κόψτε την σε μίνι πίτσες «σαλιγκάρι». Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη, καθώς χρησιμοποιεί έτοιμη σφολιάτα. Μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις μίνι πίτσες με σαλιγκάρια
από οποιαδήποτε ζύμη. Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία, πήραμε έτοιμη σφολιάτα με μαγιά.
Υλικά:
Έτοιμη σφολιάτα – 1 συσκευασία
Μανιτάρια – 100 g
Φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο – 200 g
Ντομάτες – 2 τεμ.
Τυρί – 100 g
Κέτσαπ
Μαγιονέζα
Παρασκευή:
Ανοίγετε ελαφρά την σφολιάτα και αλείφετε με ένα μείγμα μαγιονέζας και κέτσαπ.
Πάνω από τη ζύμη, αλειμμένη με σάλτσα, βάζετε σε λεπτή στρώση τα τηγανητά μανιτάρια, το φιλέτο κοτόπουλου, τις ντομάτες και πασπαλίζετε με
το τυρί. Κυλήστε σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε τις μίνι πίτσες σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες. Η θερμοκρασία στο φούρνο μου είναι 180 βαθμούς.