Γλυκά Καρυδοπιτάκια

Συστατικά

Για το Μείγμα
2 φλιτζάνια (240 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλάκι (3 g) ξηρή μαγιά.
1 σούπας ζάχαρη(14g).
1/2 κουταλάκι του γλυκού (1 g) μπεικιν παουντερ.
1 κουταλιά της σούπας (6 g) γάλα σε σκόνη.
Μια πρέζα αλάτι.
1 3/4 (420 mL) φλιτζάνια ζεστού νερού.
Λάδι για βαθύ τηγάνισμα.
Για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια (400 g) ζάχαρης.
1 (240 mL) κούπα νερό.
1/4 φλιτζάνι (60 mL) μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Μια σκόνης βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Συμπληρώματα: μείγμα καρυδιών της επιλογής σας χρησιμοποίησε περίπου δύο φλιτζάνια μικτά καρύδια και σταφίδες.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κάνετε το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα συστατικά του σιροπιού, ανακατέψτε λίγο και αφήστε το να βράσει.
Όταν βράζει, μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, θα πυκνώσει καθώς κρυώνει.
Κάντε το μείγμα:
Σε ένα βαθύ μπολ, συνδυάστε τα πρώτα 6 συστατικά, προσθέστε νερό και ανακατέψτε καλά. 
Καλύψτε και αφήστε το για 30 λεπτά.
Ανακατέψτε λίγο το μείγμα για να ελέγξετε τη συνοχή εάν είναι πάρα πολύ παχύ,  προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό. Το μείγμα πρέπει να είναι λεπτό και να μην σβολιάζει. 
Τηγανίστε το μείγμα:
Ζεστάνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας απο το μείγμα.
Το μείγμα θα φουσκώσει στην επιφάνεια και θα ψήνετε, αλλά μην το γυρίσετε
Όταν από πάνω δεν είναι πλέον το υγρήό και έχει πάρει χρώμα, αφαιρέστε από τη φωτιά .
Με την πλευρά πού εχει τις φούσκες προς τα πάνω βάλτε σε ένα ταψάκι και καλύψτε με μια πετσέτα. Αφήστε την στην άκρη μέχρι να τελειώσετε με όλο το μείγμα.

Γεμίστε τις πιτούλες:
Κρατήστε τις πιτουλες με τις φούσκες προς τα πάνω, γεμίστε λίγο με ένα κουταλάκι του γλυκού του μείγματος των ξηρών καρπών. Μη παραγεμίζετε γιατί δεν θα κλείσει ή θα σπάσει.
Διπλώστε τις πίτες στην μέση και πιέστε τις πλευρές για να κλείσει σταθερά. 
Τηγανίστε τα καρυδοπιτάκια:
Κάψτε το Λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Για να είναι τραγανό το καρυδοπιτάκι, τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Αν θέλετε ένα μαλακό τηγανίστε τα μέχρι να είναι ελαφρώς χρυσαφένιο.
Βγάλτε τα από το λάδι σε μια χαρτοπετσέτα για 5-15 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια τα βυθίστε γρήγορα στο κρύο σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστά. 


Βγάλτε από σιρόπι έξω και αφήστε να στάζουν σε ένα σουρωτήρι. Όσο περισσότερο αφήνετε στο σιρόπι, τόσο περισσότερο σιρόπι θα απορροφηθεί και στη συνέχεια θα γίνει πιο μαλακό.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://amiraspantry.com/qatayef/

Προηγούμενο άρθροΨητή Φέτα με Ντομάτα…Μεζεδάκι πρώτο
Επόμενο άρθροΜοσχάρι Λεμονάτο