Ψωμάκια Γιαουρτιού

Τα ψωμάκια γιαουρτιού είναι ένα εύκολο και νόστιμο σνακ ή πρωινό. Έχουν αφράτη ζύμη και τραγανή υφή, και μπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή με μαρμελάδα, μέλι, ή κάποιο άλλο topping.

Υλικά

1 ποτήρι γάλα (200 ml)
1 πακέτο μαγιά (10 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι (200 ml)
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5,5 φλιτζάνια αλεύρι (650 γρ.)

1 αυγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
μαύρο κύμινο
σουσάμι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,τη μαγιά και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθούν.Προσθέτουμε το γιαούρτι,το λάδι και το αυγό.Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια μας.Την βγάζουμε απ το μπολ και την ζυμώνουμε στον πάγκο 5 λεπτά.

Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.Την ξαναβάζουμε στο μπολ την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 6 μέρη.Τα πλάθουμε μπαλάκια.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά και τοποθετούμε 3 μπαλάκια στο καθένα.
Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ αφήνουμε 15 λεπτά.Σ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι,το αυγό και τ ανακατεύουμε.

Βάζουμε λίγο λάδι στα δάχτυλα μας και πατάμε τα μπαλάκια της ζύμης ν ανοίξουν.Ρίχνουμε στο καθένα λίγο απ το μείγμα του γιαουρτιού και το απλώνουμε σ όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε από πάνω φέτα θρυμματισμένη,μαύρο κύμινο και σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά αναλόγως στο φούρνο.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με κρέμα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια μας με πράσα!!!