Ψωμάκια καλαμποκιού με παπαρουνόσπορο

Είναι η «ώρα του σχολείου» και αρχίζει: «Μαμά, τι θα μου δώσεις να φάω αύριο;»
Τελος πάντων, αυτά τα Ψωμάκια καλαμποκιού με παπαρουνόσπορο  δεν είναι κατάλληλα μόνο για το σχολείο – μπορείτε να τα πάρετε και για πικ-νικ και στο γραφείο

Υλικά

📌250 ml. ζεστό φρέσκο γάλα
📌1 φακ ξηρή μαγιά (7 γρ).
📌1 αυγό για άλειμμα από πάνω 
📌 150 γρ καλαμποκάλευρο
📌350 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
📌1 κουτ. ζάχαρη
📌1 κουτ. αλάτι
📌30 ml. ελαιόλαδο
Ρίγανη και καπνιστή πιπεριά φλωρίνης σε σκόνη, παπαρουνόσπορος.

Ετοιμάζουμε ως εξής:

Διαλύουμε τη μαγιά + τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το αφήνουμε να βγάλει φουσκάλες. Ανακατεύουμε καλά τα δύο είδη αλευριού, κοσκινίζοντας το λευκο αλευρι,
προσθέτουμε το αλάτι, μια κουταλιά καπνιστή πιπερια και μια κουταλιά ρίγανη, κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τη μαγιά.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη (πολύ εύκολο να ζυμωθεί) και την αφήνουμε να φουσκώσει κάτω από μια πετσέτα. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, το κόβουμε σε 12 κομμάτια,
κάνουμε μπαλάκια, τα απλώνουμε σε ταψί, σε χαρτί ψησίματος και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει, ανάβουμε το φούρνο στους 150 C. με αέρα και αφήνουμε
ένα ταψί ζεστό με νερό στο κάτω μέρος του φούρνου. Σε αυτό το διάστημα αλείφετε το ψωμί με αυγό και πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Ψωμάκια καλαμποκιού με παπαρουνόσπορο
Ψωμάκια καλαμποκιού με παπαρουνόσπορο

Καλή Υγεία! 😉

H συνταγή από το Изпитаните рецепти на Марчето

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα πολύσπορα τυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΒασιλόπιτα Κέικ…με πορτοκάλι μαχλέπι και μαστίχα