Ψωμάκια με γέμιση τυριού με σουσαμι

Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, είναι πολύ μαλακά και νόστιμα.
Φαίνονται πολύ πρωτότυπα και μυρίζουν ωραία και αρωματικά, ειδικά όταν είναι φρέσκα.
Να κεράσεις τους φίλους σου με τέτοια ψωμάκια, να ξετρελαθούν!

Συστατικά:

για την ζύμη:
Μαλακό βούτυρο – 50 g
Αυγό – 1 τεμ. (το μισό για τη ζύμη, το μισό για το βούρτσισμα)
ηλιέλαιο – 30 g
Κεφίρ – 50 g
Αλάτι – μισό κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη – μισό κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι – 210 g
Μπέικιν πάουντερ – 6 g
Ξίδι (9%) – 7 γρ

Για γέμιση:
μυζηθρα-φετα – 150 g
Αυγό – 1 τεμ.
Τυρί παρμεζανα – 40 g
Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση

Επιπροσθέτως:
Σουσάμι – για πασπάλισμα

Πώς να τα φτιάξετε:

Ρίξτε κεφίρ και ηλιέλαιο στο μαλακό βούτυρο. Ανακατεύουμε. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αυγό με ένα πιρούνι.
Προσθέστε το μισό αυγό στη ζύμη και το δεύτερο αφήνουμε να αλειψουμε τα ψωμάκια.

Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, ξύδι και μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ριχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μέρη και στρογγυλοποιούμε το καθένα σε μπάλα.

Για τη γέμιση ανακατεύουμε τα τυρια, αυγό, τριμμένο τυρί παρεμζανα, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Τυλίξτε κάθε μπάλα σε ένα στρογγυλό κέικ. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο.
Σηκώστε τις άκρες στο κέντρο και τσιμπήστε τις προσεκτικά.
Απλώστε τα ψωμάκια με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι.
Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Από πάνω κάνουμε ένα μικρό διαμήκη κόψιμο με ένα μαχαίρι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.
Στο τραπέζι σερβίρονται ελαφρώς κρυωμένα.

ΠΗΓΗ: mirsalatov