Ψωμάκια Πατάτας της γιαγιάς
Αν σας έχει περισσέψει πουρές πατάτας φτιάξτε αφράτα Ψωμάκια Πατάτας. Είναι τα καλύτερα Ψωμάκια Πατάτας για σάντουιτς, πέρα από το ότι δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο. Τραγανά απ’εξω τα Ψωμάκια Πατάτας και αφράτα απο μέσα
Υλικά
300 g αλεύρι σκληρό,
200 γρ. σιμιγδάλι,
250 γρ. βραστές ή αχνιστές πατάτες,
180 ml νερό,
6 γρ. φρέσκια μαγιά,
15 γρ. αλάτι.
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το αλεύρι, τον πουρέ πατάτας
και τέλος το αλάτι. Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή (ανάλογα με το είδος των πατατών) προσθέστε λίγο σιμιγδάλι.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Φτιάξτε τα σχήματα και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη μια ώρα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20/25 λεπτά ανάλογα με το πάχος.
Η Συνταγή είναι του Daniela Giorgio Bresciani Bassanetti