Ψωμί χωρίς ζύμωμα με τέλεια κρούστα

Αυτό το Ψωμί χωρίς ζύμωμα είναι τόσο εύκολο να γίνει και είναι μια τέλεια συνταγή για αρχάριους! Πέντε λεπτά προετοιμασίας και δεν χρειάζεται να αγγίξετε ποτέ την κολλώδη ζύμη με τα χέρια σας 🙂

Υλικά 🛒

450g Αλεύρι για ψωμί 0 ή απλό αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά στιγμιαίας ή μαγιάς ταχείας αύξησης
2 κγ Αλάτι
375 ml ζεστό νερό

Μαντεμενια ή μεταλικη κατσαρόλα 25 εκ ή μεγαλύτερη

Εκτέλεση:

ζύμη
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας για να ανακατέψετε μέχρι να ενσωματωθεί
όλο το αλεύρι. Η ζύμη θα είναι υγρή και ατημέλητη αλλά όχι ρευστή σαν κέικ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

ψήσιμο
Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 230C.
Τοποθετήστε την κατσαρολα με καπάκι στο φούρνο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο, ώστε να ζεσταθεί.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι και βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ. Πασπαλίστε περισσότερο αλεύρι πάνω από τη ζύμη.
Χρησιμοποιώντας μια ξύστρα ζύμης ή οτιδήποτε παρόμοιο (μεγάλο μαχαίρι, σπάτουλα), διπλώστε τα πλαϊνά προς τα μέσα
(περίπου 6 πτυχώσεις) για να δώσετε χονδρικά ένα στρογγυλό σχήμα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε χαρτί ψησίματος γυρίζοντας τη ζύμη ανάποδα (το επάνω μέρος θα είναι από κάτω).
Τοποθετήστε τη ζύμη με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένη κατσαρολα και καλύψτε με το καπάκι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο και μετά 15 λεπτά ακάλυπτα ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Ψύξτε σε σχάρα για 10 λεπτά πριν το κόψετε.

Καλή Απόλαυση!

Ψωμί χωρίς ζύμωμα
Ψωμί χωρίς ζύμωμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μεγάλο μαντεμένιο ή μεταλλικό σκεύος κατσαρόλας. Μπορείτε να καλύψετε το επάνω μέρος με αλουμινόχαρτο αν δεν έχει καπάκι.

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

 

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα Ακτινίδιο
Επόμενο άρθροΚουλουράκια τσουρεκιού – μαλακά μέσα και τραγανά απ’ εξω