Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ραβανί, όχι συνηθισμένο, αλλά ένα πολύ νόστιμο αραβικό ραβανί. Ένας φίλος μου μοιράστηκε τη συνταγή, αλλά βιάζομαι να σας την πω.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται τα πιο προσιτά. Νομίζω ότι θα το λατρέψετε κι εσείς.

Προϊόντα:

Σιμιγδάλι – 500 g
Κεφίρ – 500 ml.
Αυγά – 4
Ζάχαρη – 1 φλιτζάνι
Βούτυρο – 150 g
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλιές της σούπας

Σιρόπι
2 φλ μέλι ή ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
4 φλ νερό
Φλούδα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι ακέρωτο
1 κσ φρέσκο χυμό λεμονιού
Τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το κεφίρ και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα ταψί 30 x 25, το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του σιμιγδαλιού.
Το στέλνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
10 λεπτά πριν είναι έτοιμο το ραβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι, το χρειαζόμαστε ζεστό.

Eτοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός και μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Το ραβανί είναι έτοιμο να το βγάλουμε από το φούρνο, πρέπει να ροδίσει καλά. Χωρίς να βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα, το γεμίζουμε με σιρόπι.

Αμέσως πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας και αφήνουμε να πιει για 15 λεπτά.
Το έτοιμο ραβανί βγαίνει από τη φόρμα, κόβεται σε μερίδες και σερβίρεται με τσάι ή καφέ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα με μελομακάρονα που περίσσεψαν
Επόμενο άρθρο🍞 🧀 Σουφλέ με ψωμι με αυγά και τυρί 🧀 🍞