Αραβικό Ραβανί

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ραβανί, όχι συνηθισμένο, αλλά ένα πολύ νόστιμο αραβικό ραβανί. Ένας φίλος μου μοιράστηκε τη συνταγή, αλλά βιάζομαι να σας την πω.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται τα πιο προσιτά. Νομίζω ότι θα το λατρέψετε κι εσείς.

Προϊόντα:

Σιμιγδάλι – 500 g
Κεφίρ – 500 ml.
Αυγά – 4
Ζάχαρη – 1 φλιτζάνι
Βούτυρο – 150 g
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλιές της σούπας
Πορτοκάλι – 2 τεμ
Λεμόνι – 1 τεμ.
Μέλι – 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – μια πρέζα
Τριμμένη καρύδας
Βανιλίνη – 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το κεφίρ και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα ταψί 30 x 25, το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του σιμιγδαλιού.
Το στέλνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
5 λεπτά πριν είναι έτοιμο το ραβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι, το χρειαζόμαστε ζεστό.

Βάζουμε το μέλι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε ξύσμα από λεμόνι και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού 

Ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να διαλυθεί, δεν χρειάζεται να βράσει, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί και σβήνουμε τη φωτιά.
Το ραβανί είναι έτοιμο να το βγάλουμε από το φούρνο, πρέπει να ροδίσει καλά. Χωρίς να βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα, το γεμίζουμε με σιρόπι.
Αμέσως πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας και αφήνουμε να πιει για 15 λεπτά.
Το έτοιμο ραβανί βγαίνει από τη φόρμα, κόβεται σε μερίδες και σερβίρεται με τσάι ή καφέ.

Καλή Απόλαυση