Ραβανί ή Ρεβανί Σμυρνέϊκο

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Σιρόπι
1200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
750 ml νερό
2 φλούδες απο Λεμόνι
2 φλούδες Πορτοκάλι

Για το Ρεβανί
4 Αυγά μεσαία ή 200 γρ Αυγά
220 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
120 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 2%
15 γρ Μπεικιν παουντερ
3 γρ Σόδα μαγειρικής
3 βανίλιες
130 γρ Ηλιέλαιο
100 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
200 γρ Μέλι
5 γρ Μαστίχα τριμμένη
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι

Για Διακόσμηση–Αμύγδαλα Λευκά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι το μπεικιν παουντερ το αλεύρι η σόδα τις βανίλιες και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πάρα πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο το μέλι και το ηλιέλαιο και το χτυπάμε περίπου για 7 λεπτά να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Στο μπολ με τα στέρεα υλικά προσθέτουμε και το ξύσμα από το λεμόνι.
Μόλις περάσουν τα επτά λεπτά σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε ακόμα λίγο για να ενσωματωθεί Στη συνέχεια χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε Ένα ένα τα αυγά ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα μας

Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε καλά τα στέρεα υλικά και τα προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε ίσα-ίσα να ανακατευτούν
Αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 28 X 20 και πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτό. Το ισιώνουμε με μία μαρίζ και διάκοσμουμε από πάνω με αμύγδαλο λευκό

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και τσεκάρουμε μαχαιράκι να δούμε αν βγαίνει καθαρό μόλις βγάλουμε το ραβανί μας από το φούρνο ψημένο έτσι όπως είναι καυτό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι Το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι για όσο χρόνο θέλετε ή καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ εκτός ψυγείου

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια με μαγιονέζα…Δοκιμάστε το, είναι σκέτη νοστιμιά!
Επόμενο άρθροΣοτέ λαχανικών…μια υπέροχη σαλάτα