Η σούπα ρεβύθια λεμονάτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο στην προετοιμασία φαγητό. Με αυτή τη συνταγή, μπορώ να σας εγγυηθώ πως θα φτιάξετε την πιο νόστιμη και ζεστή σούπα ρεβύθια.


Υλικά για τη Σούπα

Για να φτιάξουμε αυτή τη σούπα, θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. Ρεβύθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα)
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 2 Ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 Σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 Καρότο, τριμμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. Χούμους με καραμελωμένα κρεμμύδια (θα το βρείτε στα σουπερ μαρκετ)
  • Λίγο Μπούκοβο
  • Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. Κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Απο το προηγούμενο βράδυ έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια μας μέσα μπολικο κρύο νερό την επόμενη μέρα τα στραγγίζω πάρα πολύ καλά 
Τα βάζω στην κατσαρόλα μου πάντα με κρύο νερό δηλαδή από τη βρύση τα σκεπάζω τα αφήνω να πάρουν βράση τα ξαφρίζω και τα σουρωνω σε ενα σουρωτηρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε τα προβρασμενα ρεβύθια (για 10 λεπτα) στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε ζεστο νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά. Χαμηλωνω φωτια σκεπαζω κατσαρολα και αφήνουμε να σιγοβράσουν 40-45 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο σύμφωνα με το γούστο μας και λιγο λάδι και ανακατευω.

Αραιώνω το χουμους με χυμό λεμονιού και με λιγο υγρό απο τα ρεβύθια και γινετε σαν ταχινολέμονο

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χούμους με το λεμόνι. Ανακεινουμε καλα την κατσαρολα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με χυμό λεμονιού και κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι (προαιρετικά).


Χρήσιμα Tips για τη Σούπα

  • Μούλιασμα: Είναι σημαντικό να μουλιάσεις τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ για να μαλακώσουν ή απλά τα βάζεις να βράσουν για 10′ τα αφήνεις μια ώρα στο βραστό νερό και είναι έτοιμα για μαγείρεμα!
  • Προβρασμός: Το πρώτο βράσιμο βοηθά να φύγουν τυχόν άμυλα και να γίνουν πιο ευκολοχώνευτα τα ρεβύθια.
  • Γεύση: Η προσθήκη χούμους στο τέλος είναι το μυστικό που κάνει τη σούπα πιο κρεμώδη, χωρίς να χρειάζεται να την αλέσεις.
  • Παρακολουθήστε το βίντεο για μια οπτική παρουσίαση της συνταγής.Η γραπτή συνταγή ακολουθεί.

 

 

Καλη Επιτυχία