⚡Διάσημα ρολά κανέλας με κρέμα – τα ψωμάκια είναι τόσο νόστιμα που είναι απλά αδύνατο να σταματήσεις μόνο σε ένα (Cinnamon)💥

Υλικά:

Για τη ζύμη:
550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 ml γάλα χλιαρό
80 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
2 αυγά
20 γραμμάρια μαγιά φρέσκια (ή 7 γραμμάρια ξερή)
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση κανέλας:
80 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό
150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
25 γραμμάρια κανέλα σε σκόνη

Για την κρέμα (γλάσο):
150 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2-4 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι. Πρόσθεσε το μείγμα με τη μαγιά, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
Ζύμωσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχεις μια απαλή και ελαστική ζύμη.
Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μπολ λαδωμένο, σκέπασέ το με μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το μαλακό βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη πάστα.

Απλώνεις τη ζύμη σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε σχήμα ορθογωνίου. Άπλωσε ομοιόμορφα τη γέμιση κανέλας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Τύλιξε τη ζύμη σε ρολό και κόψε σε φέτες πάχους περίπου 4-5 εκατοστών.
Τοποθέτησε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Σκέπασε τα με μια πετσέτα και άφησέ τα να ξεκουραστούν για άλλα 20-30 λεπτά.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C. Ψήσε τα ρολάκια για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Κρέμα (γλάσο):
Ενώ ψήνονται τα ρολάκια, φτιάξε την κρέμα. Σε ένα μπολ, χτύπα με ένα μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Πρόσθεσε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να έχεις την επιθυμητή πυκνότητα.

Αφού βγουν τα ρολάκια από τον φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν για λίγο. Στη συνέχεια, άπλωσε γενναιόδωρα την κρέμα πάνω από τα ζεστά ρολάκια.