Υλικά
450g αλεύρι
125ml νερό
125ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
15g μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την γέμιση (ότι σας αρεσει απο τυριά)
εγώ έβαλα πικάντικο μετσοβόνε σε κυβάκια, γκουντα, γλυκια παρμεζάνα, μαγειρεμένο ζαμπόν και παστουρμά
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά μπύρας στο γάλα και το νερό, στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Καθώς η ζύμη αρχίζει να ζωντανεύει, προσθέστε το αλάτι και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, συμπαγής ζύμη. Σκεπάζετε με ένα πανί και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες στο φούρνο με αναμμένο το φως.
Όταν ο όγκος διπλασιαστεί, ανοίγετε τη ζύμη προσπαθώντας να σχηματίσετε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο- στη βάση απλώνετε το ζαμπόν, το σαλάμι και το τυρί , αν προτιμάτε προσθέτετε και βραστά αυγά.
Προτιμείστε να προσθέστε βραστά αυγά, τέλος, πασπαλίστε με πιπέρι και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Τυλίξτε τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί λουκάνικο και αρχίστε να την κόβετε σε φέτες των 3 εκατοστών η καθεμία.
Αφήστε τα ρολά σας να φουσκώσουν για μια ώρα και, στη συνέχεια, ψήστε τα στους 180° για 30 λεπτά.
Αν θέλετε μια χρυσαφένια και τραγανή επιφάνεια, αλείψτε τα ψωμάκια σας με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού μαζί με μια κουταλιά της σούπας γάλα.
Η Συνταγή είναι της Mena Gaetano
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρολό Μελιτζάνας με κιμά και τυριά
Χωρίς τηγάνισμα! 😍 Ρολό μελιτζάνας το καλύτερο που έχω φτιάξει ποτέ! Η συνταγή που όλοι αναζητούν!
✔Υλικά:
2-3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες (700 γρ.)
Αλμυρό νερό
🔹
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
Κιμάς 350 γρ
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κγ Κύμινο & 1/2 κγ τζιντζερ (προαιρετικά)
1 κγ αλάτι
Πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Τοματοπολτός 200 γρ
Νερό 100 γρ
Φρέσκος μαϊντανός
Τοματοπελτέ 1 μεγάλη κουταλιά
🔹
Τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα 120 γρ
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Τριμμένη παρμεζάνα 70 γρ
1 κομμάτι μοτσαρέλα σε φετες
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες περίπου μισό εκατοστό πάχος
Γεμίζουμε ένα μπολ με αλατισμένο νερό και τοποθετούμε μέσα τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για περίπου 10 με 15 λεπτά
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια-δυο κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και στη συνέχεια
μόλις τσιγαριστούν βάζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στην άκρη του τηγανιού και ρίχνουμε μέσα και τον κιμά να πάρει ένα καφέ χρώμα
Μετά τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και τα λαχανικά και τον κιμά τρίβουμε μεσα στο τηγάνι το σκόρδο πιπέρι πάπρικα γλυκιά κύμινο λίγο τζίντζερ
αλάτι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα τα μυρωδικά
Στο τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και 100 ml νερό και τον πελτέ καλύπτουμε το τηγάνι μας σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί
για 20 με 25 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό
Βγάζουμε τις μελιτζάνες σε χαρτι κουζινας και τις στεγνώνουμε με ένα χαρτί από πάνω. Στη συνέχεια σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει μία
λαδόκολλα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ξεκινάμε και τοποθετούμε τις μελιτζάνες τη μία πάνω στην άλλη επικαλυπτόμενες έτσι με τον
τρόπο αυτό να καλύψουμε όλο το ταψί
Αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπολάκι το αλάτι με το πιπέρι και λάδι και με ένα πινέλο αλείφουμε όλες τις μελιτζάνες με το μείγμα αυτό από πάνω
Μετά βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά
Στο χρόνο αυτό ανοίγουμε το τηγάνι μας με τον κιμά και ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρώς όταν εξατμιστεί το νερό σβήνουμε την φωτιά
και το αφήνουμε να κρυώσει
Μόλις βγάλουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο απλώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω από τις μελιτζάνες για να τις καλύψουμε
Πασπαλίζουμε πάλι με τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ξεκινάμε με τη βοήθεια του χαρτιού να φτιάξουμε το ρόλο
Με ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό από πάνω με το πουρέ ντομάτας και απλώνουμε κατά μήκος του ρόλου απο πάνω φετούλες μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με ρίγανη
και ξαναβάζουμε στο φούρνο 180 βαθμούς για άλλα 15 με 20 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο
Καλή Απόλαυση