Ασπρόμαυρο κέικ ζέβρα: μια απόλαυση για τα μάτια και τον ουρανίσκο!

Αυτό το κέικ ζέβρα δεν είναι απλά ένα νόστιμο κέικ, αλλά και ένα εντυπωσιακό δημιούργημα που θα τραβήξει τα βλέμματα όλων!

Η γεύση:

  • Το κέικ είναι αφράτο και υγρό, με τέλεια ισορροπία γλυκιάς και βανιλάτης γεύσης.
  • To κακάο προσθέτει μια πλούσια γεύση και μια ωραία αντίθεση με το λευκό μέρος του κέικ.

Η εμφάνιση:

  • Το ασπρόμαυρο μοτίβο ζέβρας είναι εντυπωσιακό και σίγουρα θα κάνει το κέικ να ξεχωρίσει.
  • Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα απλό οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα παιδικό πάρτι.

Επιπλέον:

  • Το κέικ είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Μπορείτε να το διακοσμήσετε με διάφορους τρόπους, όπως με σαντιγί, φρούτα ή σοκολατάκια.

Συνοψίζοντας:

Το ασπρόμαυρο κέικ ζέβρα είναι μια νόστιμη, εντυπωσιακή και εύκολη στην παρασκευή του επιλογή για κάθε περίσταση. Σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού για μια πιο δροσερή γεύση.
  • Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με άχνη ζάχαρη.

Καλή όρεξη!

Yλικά

330 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 ml ηλιέλαιο
4 αυγά
2 κουταλάκια baking powder
2 κάψουλάκια βανίλιες
380 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας γάλα
4 κ.σ κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού nescafe
250ml γάλα

Eκτέλεση

Xτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και το ηλιέλαιο καλά
Rίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ρίχνουμε τις βανίλιες και το baking powder
Tέλος ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα
Xωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ στο 1 ρίχνουμες καφέ διαλυμένο στις 4 κουταλιές γάλα
και χτυπάμε για λίγο ταψάκι 28 εκατοστά με λαδόκολλα

Ξεκινάμε από το κέντρο και ρίχνουμε με κουτάλα εναλλάξ μία σκούρο μία βανίλια υλικό
Στο τέλος με οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδια όπως τη φωτογραφία ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς τελευταία σχάρα μία ώρα

κέικ ζέβρα

Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Μανέτα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατένιο Kέικ Μπανάνας

Το σοκολατένιο κεικ μπανανς είναι γρήγορο και εύκολο, υγρό και σοκολατένιο-πεντανόστιμο. Το κουρκούτι είναι εμποτισμένο με κακάο και με κομματάκια σοκολάτας. Εξαιρετικό για απογευματινό σνακ ή τσάι.

Συστατικά:

• 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
• 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
• 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

••Γκανάζ σοκολάτας
• 250 γραμμ. κουβερτούρα καλής ποιότητας ψιλοκομμένη
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 βανίλια

Οδηγίες:

• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα ταψί 5×9 ιντσών.
• Τοποθετήστε τις πολτοποιημένες μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το χτυπημένο αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
• Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
• Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της μπανάνας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν, ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
• Ρίξτε τη ζύμη σε μια έτοιμη φόρμα.
• Ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει.
• Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε απαλά το κεικ από την φόρμα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς. Περιχύστε με γκανάζ σοκολάτας από πάνω αν θέλετε.

Γκαναζ
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι την κουβερτούρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί πολύ. (Μόλις αρχίσει να κοχλάζει γύρω γύρω στα τοιχώματα αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα).
Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 3 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι έπειτα και ρίχνουμε και το βούτυρο και τη βανίλια και με ένα σύρμα ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να σχηματιστεί μια γυαλιστερή και ομοιογενής κρέμα. Στην αρχή θα φαίνεται σαν να έκοψε αλλά συνεχίζοντας το ανακάτεμα θα ομογενοποιηθεί.

Καλη Απόλαυση !

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα Ραντιστή: Φτιάξτε την και Εντυπωσιάστε
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητη Ομελέτα Φούρνου: Ζουμερή, Πλούσια και γεμάτη Αρώματα