Η Σαλάτα του Κηπουρού είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου σαλάτες, γιατί ταιριάζει με όλους και με όλα! Μπορείς να την έχεις ως κυρίως γεύμα, αλλά και ως συνοδευτικό. Χρησιμοποιώντας φρέσκα λαχανικά και μια απλή, αλλά πολύ νόστιμη σάλτσα, εγώ σου δείχνω πώς να φτιάξεις αυτή τη δροσερή και γευστική σαλάτα που όλοι θα λατρέψουν. Είναι πραγματικά μια σαλάτα που μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας και θα δώσει μια νότα φρεσκάδας στο τραπέζι σου.


Υλικά για τη Σαλάτα του Κηπουρού

  • ½ λευκό λάχανο
  • ¼ μωβ λάχανο
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 ραπανάκια
  • 3 αγγουράκια τουρσί
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 200 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό βαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι

Εκτέλεση της Συνταγής

Περνάω όλα τα λαχανικά από τον χοντρό τρίφτη. Τα βάζω σε μια σίτα, τα αλατίζω και τα τρίβω ελαφρώς, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να αναμειχθούν. Τα αφήνω να στραγγίξουν για περίπου 15 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και το ξύδι. Κόβω τα αγγουράκια τουρσί σε κομματάκια και την κάπαρη στη μέση και τα προσθέτω στο μπολ με τη σάλτσα.

Στη συνέχεια, προσθέτω τα στραγγισμένα λαχανικά και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Βάζω τη σαλάτα του κηπουρού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, για να κρυώσει και να δέσουν οι γεύσεις.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 2 ώρες ψύξης
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 15 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τη Σαλάτα του Κηπουρού

Το πιο σημαντικό είναι να στραγγίξετε καλά τα λαχανικά για να μην νερουλιάσει η σαλάτα.

Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα στη σάλτσα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με γιαούρτι ή να χρησιμοποιήσετε μισή μαγιονέζα και μισό γιαούρτι για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.