Η σαλάτα με μήλο και καρότο είναι μια απίστευτα δροσερή και υγιεινή επιλογή για κάθε γεύμα. Συνδυάζοντας τη γλύκα των φρούτων με την τραγανή υφή των λαχανικών, δημιουργώ ένα πιάτο που είναι πραγματικά απολαυστικό. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι πολύ εύκολη, γεμάτη βιταμίνες και έχει μια απίστευτα δροσερή γεύση που ταιριάζει με τα πάντα.
Υλικά για τη Σαλάτα
- 1 μεγάλο γλυκό κόκκινο μήλο
- 1 μεγάλο πράσινο μήλο
- 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 280 γρ. καρότα (περίπου 3 φλιτζάνια)
- 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/3 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι κρασιού
- Αλάτι & μαύρο πιπέρι
- 3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φέτα
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
Εκτέλεση της Συνταγής
Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε λεπτές φέτες, σαν σπιρτόξυλα. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύω με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτω τα τριμμένα καρότα και ανακατεύω ξανά για να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
Σε ένα μικρότερο μπολ, χτυπάω καλά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μέλι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνω αυτό το μείγμα πάνω στα μήλα και τα καρότα και ανακατεύω απαλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Στο τέλος, ανακατεύω την τριμμένη φέτα και τα αποξηραμένα κράνμπερι. Δοκιμάζω τη σαλάτα και προσαρμόζω τη γεύση προσθέτοντας λίγο ακόμα αλάτι ή πιπέρι, αν χρειάζεται.
Βάζω τη σαλάτα με μήλο και καρότο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως μία ώρα, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Εάν μαζευτούν υγρά στον πάτο του μπολ, τη σερβίρω με ένα κουτάλι με σχισμές.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 0 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 30-60 λεπτά για ψύξη
Συνολικός Χρόνος: 45-75 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη Σαλάτα
Αν θέλετε η σαλάτα με μήλο να είναι ακόμα πιο δροσερή, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα καρύδια ή αμύγδαλα για έξτρα τραγανότητα.
Για να κάνετε τη σως πιο ελαφριά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με περισσότερο γιαούρτι.
Μην παραλείψετε τον χυμό λεμονιού στα μήλα, γιατί τα βοηθάει να μην μαυρίσουν και διατηρούν το όμορφο χρώμα τους.
ΠΗΓΗ: recipesonline.today











