Σάμαλι Πολίτικο

Σάμαλι Πολίτικο. Η παρασκευή αυτού του γλυκού είναι πανεύκολη. Πολίτικες Συνταγές .Το βγάζουμε άφοβα από το φούρνο διότι το σάμαλι δεν “πέφτει”

από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά

– 2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
– 1 1/4 ζάχαρη

1 κουτ γλυκού baking powder
– τριμμένη μαστίχα Χίου
– 1 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
– 1 κουτ γλυκού σόδα . Για το σιρόπι
– 2 κούπες ζάχαρη

1 1/4 νερό
– 2 κουτ σούπας λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα μαζί και μετά τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα μας .
Το στρώνουμε σε ταψί 35 εκατ που έχουμε βουτυρώσει καλά και το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει .
Το χαράζουμε σε κομμάτια και βάζουμε και μισό αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 1 1/4 νερό και 2 κουτ σούπας λεμόνι και βράζουμε 5 λεπτά μετά τις φυσαλίδες που θα κάνει Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί το αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το σιρόπι όλο σιγά σιγά .
Αυτά είχα να πω για το πολίτικο Σαμαλι .
Από γεύση … Περιμένω να κρυώσει

Η Συνταγή είναι αναρτημένη στο ellinonmageiremata

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σάμαλι

Σάμαλι

Αυτό είναι ένα γλυκάκι χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, που μπορεί να γίνει σε κάθε περίσταση και μπορεί να διαρκέσει για αρκετό καιρο χωρίς καμία αλλαγή στη γεύση.

Συστατικά:

2 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
μια πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ροδόνερο
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα για διακόσμηση

Σιρόπι ζάχαρης:
3 κούπες ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ροδονερό
τσαγιού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά)

Παρασκευή:

1. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με διττανθρακική σόδα, ζάχαρη και αλάτι
2. Προσθέστε σταδιακά το ροδόνερο ενώ ανακατεύετε με ένα κουτάλι

3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά
4. Σκεπάζετε το μείγμα με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C
6. Λαδώνουμε με ταχίνι ένα ταψί διαμέτρου 40 εκ., ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, διακοσμούμε με τα αμύγδαλα και το ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κέικ.
7. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι ζάχαρης, βράζετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ροδονερό και το βούτυρο

8. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το ζεστό σιρόπι ζάχαρης και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
9. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, μετά κόβουμε σε τετράγωνα ή ρόμβους και σερβίρουμε

Η Συνταγή είναι του Khalil Alsalman

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με σφολιάτα!!!😋😋