Σαρδέλες με ντομάτα και σκόρδο στο φούρνο

Αυτό το πιάτο ακούγεται απλά υπέροχο! Η φρεσκάδα της ντομάτας, η πικάντικη πινελιά του σκόρδου και η νοστιμιά των ψημένων σαρδελών συνθέτουν ένα γευστικό αριστούργημα.

Εντυπωσιάζομαι από την απλότητα της συνταγής, η οποία αφήνει τα υλικά να αναδείξουν τα αρώματά τους με φυσικό τρόπο.

Είμαι σίγουρος ότι οι σαρδέλες με ντομάτα και σκόρδο στο φούρνο θα αποτελέσουν ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή για μια χαλαρή βραδιά με φίλους.

Σίγουρα θα δοκιμάσω να φτιάξω σύντομα αυτή τη συνταγή! ️

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες
½ φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 ντομάτες μέτριες, φρέσκες και ώριμες
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας ή κονκασέ
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγος ακόμη για το σερβίρισμα (½ φλιτζάνι)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις σαρδέλες. Αλατίστε τις και αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C.
Ετοιμάστε τη σάλτσα ως εξής: Σε τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσουν…
Προσθέστε κατόπιν τα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά 15 λεπτά περίπου.
Προσθέστε 1/2 κσ αλάτι, μαιντανό ψιλοκομμένο

Τοποθετήστε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι φούρνου σε μία στρώση τη μία δίπλα στην άλλη…
Περιχύστε τις με τη σάλτσα, προσέχοντας να πάει παντού, προσθέστε εδώ και εκεί λίγο νεράκι και βάλτε το ταψί στον φούρνο.
Ψήστε 25 με 30 λεπτά.
Κλείστε το φούρνο και αφήστε τις σαρδέλες να σταθούν 5-6 λεπτά. Σερβίρετέ τις πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό…
Τρώγονται ευχάριστα τόσο ζεστές όσο και κρύες.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΣαγανάκι αυγών με μπέικον…πολίτικη συνταγή
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σκόρδο κοκκινιστό της LiBella’s Kitchen