Σκορδαλιάς Πατάτας

Η σκορδαλιά πατάτας, όντως μια αφράτη βασίλισσα, στέκει αγέρωχη δίπλα στον μπακαλιάρο, χαρίζοντας του γεύση και υφή ασύγκριτη. Ας δούμε τί κάνει αυτό το πιάτο τόσο ξεχωριστό:

Η Αφράτη Υφή:

  • Η σκορδαλιά φτιάχνεται με βρασμένες πατάτες, οι οποίες πολτοποιούνται μέχρι να δημιουργήσουν μια απαλή και κρεμώδη υφή.
  • Το μυστικό για την αφράτη υφή κρύβεται στο χτύπημα του σκόρδου με το ελαιόλαδο, δημιουργώντας μια αέρινη μαγιονέζα.
  • Η προσθήκη ξιδιού ή λεμονιού ισορροπεί τη γεύση και δίνει μια δροσερή πινελιά.

Η Πλούσια Γεύση:

  • Το σκόρδο, βασικό συστατικό της σκορδαλιάς, προσδίδει μια έντονη και πικάντικη γεύση.
  • Το ελαιόλαδο δίνει μια γήινη γεύση και νοστιμιά.
  • Η προσθήκη μπαχαρικών, όπως ρίγανη ή πιπέρι, μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη γεύση.

Συμβουλές για την Τέλεια Σκορδαλιά:

  • Χρησιμοποιήστε ποιοτικά υλικά, όπως φρέσκο σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι καλά βρασμένες, ώστε να πολτοποιηθούν εύκολα.
  • Ρυθμίστε την ποσότητα του ξιδιού ή λεμονιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Προσθέστε μπαχαρικά για να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση.

Συμπέρασμα:

Η σκορδαλιά πατάτας, με την αφράτη υφή και την πλούσια γεύση της, αποτελεί ένα μοναδικό πιάτο που απογειώνει τον μπακαλιάρο. Αξίζει να την δοκιμάσετε και να ανακαλύψετε γιατί ονομάζεται η “Αφράτη Βασίλισσα του Μπακαλιάρου”.

Υλικά

2,5 πατάτες μέτριες η κάθε μερίδα
1,5 σκελίδα μεγάλη σκόρδο
30ml ελαιόλαδο
30ml ηλιέλαιο
2 πρέζες αλάτι
1κ/σ χυμό λεμόνι
2κ/σ Ξίδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη σε κρύο νερό σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο χυμό λεμόνι και βράζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά ακριβώς!
Τοποθετούμε τις 2 πατάτες που έχουμε κόψει στην μέση στο μίξερ μέσα βάζουμε όλα τα υλικά κτυπάμε καλά και ανοίγουμε το μίξερ δοκιμάζουμε αν θέλει κάτι έχτρα από τα υλικά βάζουμε ξανά και ξαναχτυπάμε καλά σερβίρουμε στο μπολ με έχτρα παρθένο ελαιόλαδο!

Εξτρα:

Τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε στην μέση τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό από την βρύση για να μην μας μαυρίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το νερό που θα βράσουν και τα υλικά για την συνταγή μας!
Στην κατσαρόλα που θα βράσουμε τις πατάτες ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο χυμό από λεμόνι αυτά τα δυο υλικά θα κρατήσουν τις πατάτες ολόκληρες κατά το βρασμό και δεν θα μας διαλυθούν!
Όλη την διαδικασία θα πρέπει να την κάνουμε όσο η πατάτες είναι ζεστές αμέσως μόλις βράσουν και όχι όταν κρυώσουν!!
Η επιλογή της σωστής ποικιλίας πατάτας θα μας βοηθήσει πολύ και θα μας φέρει ένα σωστό αποτέλεσμα!

Επαγγελματίας 
Μάγειρας – Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 
Προηγούμενο άρθροΜπισκότα των 5 λεπτών…εξαιρετικά μαλακά χωρίς βούτυρο.
Επόμενο άρθροΚρέας στο φούρνο με μαγιονέζα…γίνεται απίστευτα νόστιμο