Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη

Είτε νηστεύετε, είτε θέλετε απλά μια πιο υγιεινή επιλογή, η νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι η τέλεια λύση!

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη: Φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Πλούσια γεύση: Παρόλο που είναι νηστίσιμη, η σοκολατόπιτα αυτή είναι πλούσια σε γεύση και υφή.
  • Υγιεινή: Χωρίς βούτυρο και αυγά, είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από την παραδοσιακή σοκολατόπιτα.
  • Πολύμορφη: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να την κάνετε ακόμα πιο νόστιμη, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε κακάο καλής ποιότητας για καλύτερη γεύση.
  • Βεβαιωθείτε ότι το μπέικιν πάουντερ είναι φρέσκο για να φουσκώσει καλά η πίτα.
  • Μπορείτε να ψήσετε την πίτα σε ταψάκι ή σε φόρμα για κέικ.
  • Για πιο ζουμερή πίτα, σιροπιάστε την με ζεστό σιρόπι σοκολάτας.

Συνοψίζοντας:

Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα σοκολατένιο γλυκό χωρίς τύψεις. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά:

  • 2,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1,5 κούπα κακάο

Για το γλάσο:

1 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας νερό ζεστό
1 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο.
  3. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο της πίτας.
  6. Για το γλάσο,ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά  σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  7. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και έπειτα το περιχύνουμε στην κέικ.
  8. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1/2 κούπα ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους, για πιο πλούσια γεύση.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα στο γλάσο με χυμό πορτοκαλιού.
  • Η σοκολατόπιτα διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Καλή όρεξη!