Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη
Είτε νηστεύετε, είτε θέλετε απλά μια πιο υγιεινή επιλογή, η νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι η τέλεια λύση!
Πλεονεκτήματα:
- Γρήγορη και εύκολη: Φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
- Πλούσια γεύση: Παρόλο που είναι νηστίσιμη, η σοκολατόπιτα αυτή είναι πλούσια σε γεύση και υφή.
- Υγιεινή: Χωρίς βούτυρο και αυγά, είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από την παραδοσιακή σοκολατόπιτα.
- Πολύμορφη: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να την κάνετε ακόμα πιο νόστιμη, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας.
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε κακάο καλής ποιότητας για καλύτερη γεύση.
- Βεβαιωθείτε ότι το μπέικιν πάουντερ είναι φρέσκο για να φουσκώσει καλά η πίτα.
- Μπορείτε να ψήσετε την πίτα σε ταψάκι ή σε φόρμα για κέικ.
- Για πιο ζουμερή πίτα, σιροπιάστε την με ζεστό σιρόπι σοκολάτας.
Συνοψίζοντας:
Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα σοκολατένιο γλυκό χωρίς τύψεις. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!
Υλικά:
- 2,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1,5 κούπα κακάο
Για το γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας νερό ζεστό
1 κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο.
- Σιγά σιγά, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο της πίτας.
- Για το γλάσο,ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και έπειτα το περιχύνουμε στην κέικ.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.
Συμβουλές:
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1/2 κούπα ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους, για πιο πλούσια γεύση.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα στο γλάσο με χυμό πορτοκαλιού.
- Η σοκολατόπιτα διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
Καλή όρεξη!