Το Σουφλέ με Σπανάκι και Ριγκατόνι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση της σπανακόπιτας με την πλούσια υφή των ζυμαρικών. Η κρεμώδης σάλτσα με φέτα και μυζήθρα κάνει αυτό το σουφλέ ακαταμάχητο! Είναι ιδανικό για κυρίως γεύμα ή για το τραπέζι της Κυριακής.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Συστατικά
Για τη Γέμιση & τα Ζυμαρικά:
- 750 γραμμάρια – Ριγκατόνι
- 1 κιλό – Σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 500 γραμμάρια – Φέτα (τριμμένη)
- 200 γραμμάρια – Μυζήθρα (τριμμένη)
- Λίγο – Κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
- Λίγο – Ελαιόλαδο
Για την Κρέμα:
- 1 λίτρο – Κρέμα γάλακτος
- 3 – Αυγά
- Λίγο – Αλάτι
- Λίγο – Πιπέρι
Εκτέλεση
Α. Προετοιμασία Σπανακιού & Ζυμαρικών:
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι , το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να κάτσει με λίγο αλάτι μέχρι να βγάλει τα υγρά του . Το στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι , βάζουμε λίγο κρεμμυδάκι με λαδάκι να το τσιγαρίσουμε ελαφρά και μετά σοτάρουμε το στραγγισμένο σπανάκι για να του δώσουμε γεύση .
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( al dente ). Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς .
Β. Συναρμολόγηση:
Σε ένα μεγάλο ταψί , στρώνουμε τα μισά ριγκατόνι στον πάτο του ταψιού.
Από πάνω , απλώνουμε το σοταρισμένο σπανάκι και την τριμμένη φέτα .
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βρασμένα ριγκατόνι και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μυζήθρα .
Γ. Κρέμα & Ψήσιμο:
Σε ένα μπολ , χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά . Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας (η φέτα είναι ήδη αλμυρή).
Απλώνουμε το μείγμα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος από πάνω να καλύψει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά , ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει το σουφλέ.
Σερβίρετε ζεστό με μια πράσινη σαλάτα .
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 – 30 λεπτά (στους 180°C)
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για το Τέλειο Σουφλέ Ζυμαρικών
Ζυμαρικά: Είναι σημαντικό τα ζυμαρικά να βράσουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Θα συνεχίσουν να ψήνονται μέσα στην κρέμα κατά τη διάρκεια του σουφλέ , οπότε δεν πρέπει να παραβράσουν.
Τυριά: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα σκληρά τυριά της αρεσκείας σας, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι , για πιο πλούσια γεύση .
Γεύση: Αν θέλετε μια πιο πλούσια και αρωματική γεύση, προσθέστε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο στο μείγμα της κρέμας γάλακτος και των αυγών.
Σπανάκι: Βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι έχει στραγγιχτεί πολύ καλά πριν το σοτάρετε και το προσθέσετε στο σουφλέ. Το υπερβολικό νερό μπορεί να κάνει το σουφλέ υδαρές .
Σχετικές Συνταγές
Μακαρόνια Φούρνου με Κοτόπουλο











