Σουπιές με σπανάκι στο φούρνο 

Αυτό το πιάτο συνδυάζει άψογα τα πλούσια αρώματα και τις θρεπτικές ιδιότητες των σουπιών με την τρυφερότητα και φρεσκάδα του σπανακιού. Το ψήσιμο στο φούρνο χαρίζει μια μοναδική υφή και γεύση, ενώ παράλληλα διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα αυτού του πιάτου:

  • Γευστικότατο: Ο συνδυασμός σουπιών και σπανακιού είναι κλασικός και πάντα επιτυχημένος. Το ελαφρύ άρωμα της θάλασσας από τις σουπιές ταιριάζει τέλεια με την γήινη γεύση του σπανακιού.
  • Υγιεινό: Οι σουπιές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνη B12, ενώ το σπανάκι είναι γεμάτο με βιταμίνες A, C και K, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

  • Εύκολο στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να δώσετε τη δική σας πινελιά στο πιάτο, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, ρίγανη ή άνηθο.
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Μπορείτε να σερβίρετε τις σουπιές με σπανάκι ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμα και ως συνοδευτικό.

Καλή όρεξη!

Υλικά:

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε τις σουπιές και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
  6. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  8. Προσθέστε την πιπεριά και το σπανάκι και ανακατέψτε.
  9. Ρίξτε το φαγητό σε ένα ταψί και ψήστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και το σπανάκι.
  10. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή ψωμί.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, πατάτα ή κολοκυθάκι.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο καυτερό πιπέρι.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό κρασί με ζωμό λαχανικών.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε το φαγητό με τυρί φέτα πριν το ψήσετε.

Καλή όρεξη!

H Photo ειναι της κας Ιφιγένεια Αγραφιώτη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά της συνταγής μας

1 σουπιά φρέσκια ή κατεψυγμένη 1000-1200 γρ. κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
500 γρ χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
πάπρικα γλυκιά
τζίντζερ σκόνη
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300 γρ μακαρονάκι κοφτό
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
2-3 μπαχάρια

Εκτέλεση της συνταγής μας

Πλένουμε, σουρώνουμε την σουπιά, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, και την σωτάρουμε με το μισό λάδι σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπαχάρι, τζίντζερ, πάπρικα, αλάτι, και αφήνουμε για 10 λεπτά να σωταριστούν.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 10 λεπτά να εξατμισθεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 1 λίτρο ζεστό
ζωμό λαχανικών ή νερό και αφήνουμε τη σουπιά να βράσει 20-25 λεπτά.
Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα το μακαρονάκι και αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει.

Αφαιρούμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα, αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε!!

Photο: Το Πιθάρι

 

Προηγούμενο άρθροΠολύ εύκολο κέικ κολοκύθας
Επόμενο άρθροΜυστικά για το Τέλειο Μυδοπίλαφο: Οδηγός Βήμα προς Βήμα