Αυτή είναι μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε γκουρμέ μπιφτέκια από το κρέας που θα επιλέξετε εσείς. Θα πάρετε τα υπέροχα, νόστιμα, χυμώδη μπιφτέκια χωρίς κανένα συντηρητικό.

Υλικά :

1 κιλό ανάμικτο κιμά της αρεσκείας σας
4 κρεμμύδια
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ψωμί
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
300 γραμμάρια τυρί κομμένο σε 4 κομμάτια
50 γρ. λάδι για να σχηματιστούν τα χάμπουργκερ

Εκτέλεση:

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδια και  σοτάρετε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα αφήνετε να κρυώσουν. 

Προσθέστε όλα τα παραπάνω καρυκεύματα και συστατικά στα κρεμμύδια και ανακατέψτε με το κρέας.

Ζυμώνετε πολύ καλά ν’ αφρατέψει ο κιμάς και ν’ αλλάξει χρώμα απ’ το ζύμωμα. 

Μετά την προετοιμασία του μίγματος, διαιρέστε σε 8 πανομοιότυπες μπάλες (περίπου 125 γρ. η κάθε μπάλα) και πλάστε σε μπιφτέκια (χρησιμοποιήστε λίγο λάδι για εύκολη διαμόρφωση) και αφήστε τα στο ψυγείο για 24 ώρες. 

Την επόμενη μέρα προσθέστε το κομμένο τυρί σε 4 από τα μπιφτέκια και κλείστε το καθένα με τα άλλα 4 μπιφτέκια, οπότε θα έχετε 4 μπιφτέκια των 250 γρ.

Ψήστε τα  μπιφτέκια σε μια σχάρα, που έχει προηγουμένως αλειφτεί με  λάδι (προσοχή στο ψήσιμο, μην παραστεγνώσει το μπιφτέκι) ή εναλλακτικά σε αντικολλητικό ταψάκι.

Απολαύστε αυτό το μεγάλο μπιφτέκι με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ψημένες πατάτες.