Η σπλήνα, ένα συκωτάκι με ιδιαίτερη υφή και γεύση, μαγειρεύεται με φρέσκια ρίγανη, λεμόνι , σκόρδο και ελαιόλαδο, δημιουργώντας ένα χορταστικό και γευστικότατο αποτέλεσμα.

Η σπλήνα λαδορίγανη αποτελεί ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε. Η ιδιαίτερη γεύση της σπλήνας ισορροπείται τέλεια από τα αρώματα της ρίγανης, του σκόρδου και του λεμονιου, ενώ η μαλακιά υφή της σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

Μία μικρή σπλήνα μοσχαρίσια 800 με 1000 γρ.
4-5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
ένα ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
100 γραμμάρια λάδι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τη βάζουμε στη φωτιά .
Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε τη σπλήνα μέσα κομμένη σε δύο κομμάτια και την σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη και δύο ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε τη σπλήνα για περίπου μία με μιάμιση ώρα.
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ο χρόνος παρασκευής είναι γύρω στα 20 λεπτά.
Ελέγχουμε το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αν χρειαστεί μπορεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νεράκι.
Όταν μαλακώσει η σπλήνα προσθέτουμε στο τέλος το λεμόνι. Μπορούμε να τη συνοδέψουμε με ρύζι basmati η πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες Μπακαλιάρου
Επόμενο άρθροΤας Κεμπάπ σβησμένο σε κρασί…με ρύζι