Sticks τυριού χωρίς αυγά και μαγιά.

Παρασκευάζονται αρκετά γρήγορα και απλά. Το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες σας.

Υλικά:

Αλεύρι – 450 g
Μπέικιν πάουντερ – 8 g
Αλάτι – 10-12 g (δεν θα είναι πολύ). Αλλά αν έχετε αμφιβολίες, προσθέστε πρώτα λιγότερο αλάτι και δοκιμάστε τη ζύμη. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα.
Σκληρό τυρί τσένταρ – 150 g
Σκληρό καπνιστό τυρί – 100 g (αν δεν σας αρέσει, τότε οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί)
Κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη – 300 g
Επεξεργασμένο τυρί – 150 g (σύσταση σαν βούτυρο)
Επιπλέον περίπου. 100 γρ τυρί για πασπάλισμα

Παρασκευή:

Προσθέστε όλα τα υλικά στο κοσκινισμένο βούτυρο, εκτός από το επεξεργασμένο τυρί. Τρίβουμε σε ψίχουλα και προσθέτουμε το λιωμένο τυρί. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, τη βάζουμε στο ψυγείο ή σε κρύο μέρος για περ. για 1 ώρα.

Επιλέγουμε το ένα μέρος και το τυλίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμο με πάχος 0,5 εκ. Λαδώνουμε με γάλα. Τρίψτε σκληρό τυρί στη ζύμη. Κόβουμε όπως επιθυμούμε. Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς, περ. 15-20 λεπτά. Κάνετε το ίδιο με το δεύτερο μισό της ζύμης.

Καλή Απόλαυση

H Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΤέτοια Pancakes δεν έχετε ξαναφτιάξει
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Αφράτα Τσουρέκια Αφρός: Η Συνταγή για νηστίσιμη Απόλαυση