Αφράτα ψωμάκια με τυρί

Αυτή η συνταγή για αφράτα ψωμάκια με τυρί είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Τα ψωμάκια είναι τόσο αφράτα, που λιώνουν στο στόμα σας, ενώ το τυρί προσθέτει μια πλούσια και αλμυρή γεύση που τα κάνει ακαταμάχητα.

Είτε ψάχνετε για ένα εύκολο και γρήγορο πρωινό, ένα λαχταριστό brunch ή ένα απολαυστικό σνακ, αυτά τα ψωμάκια είναι η τέλεια επιλογή.

Επιπλέον, η συνταγή φτιάχνει 32 ψωμάκια, άρα είναι ιδανική για να τα μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια.

Υλικά:

  • 1.250 γρ αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 200 ml ζεστό φρέσκο ​​γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 ml λάδι
  • 100 g βούτυρο αγελάδας
  • 22 g ξηρή μαγιά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​γάλα
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • 300 g τυρί φετα (θρυμματισμένο)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ μίξερ, ανακατέψτε το νερό, το φρέσκο ​​γάλα, τη ζάχαρη, τα ασπράδια, το λάδι και τη μαγιά.
  2. Ξεκινήστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά το μισό αλεύρι.
  3. Προσθέστε το αλάτι και σταδιακά προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι.
  4. Τέλος, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια λεία και μαλακή ζύμη.
  5. Βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε την με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει για 1 ώρα.
  6. Ζυμώστε ελαφρά τη φουσκωμένη ζύμη για να βγει ο αέρας.
  7. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και κάθε τέταρτο σε 8 ίσα μέρη, για συνολικά 32 κομμάτια.
  8. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαλίτσα.
  9. Απλώστε ελαφρά κάθε μπαλίτσα με τα χέρια σας και βάλτε λίγο τυρί στη μέση.
  10. Κλείστε καλά τη ζύμη γύρω από το τυρί και πλάθετε σε στρογγυλό ψωμάκι.
  11. Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  12. Σκεπάστε τα ψωμάκια με μια πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά ακόμα.
  13. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​γάλα.
  14. Αλείψτε τα ψωμάκια με το μείγμα αυγών και πασπαλίστε με σουσάμι.
  15. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αέρα, στο κάτω μέρος του φούρνου, για 10-13 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  16. Αφήστε τα ψωμάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί με οποιοδήποτε άλλο τυρί σας αρέσει.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως ψιλοκομμένα μυρωδικά
  • Αν θέλετε πιο αφράτα ψωμάκια, αφήστε τα να φουσκώσουν για περισσότερο χρόνο.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα ψωμάκια στον αερα στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Δειτε το βίντεο της συνταγής Домашни рецепти

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια Βουτύρου: Μια Απλή Συνταγή με Εκπληκτικό Αποτέλεσμα
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών